Την εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ που καθορίζει και την καταληκτική ημερομηνία φέρνει στο φως το Agronewsbomb.

Όπως αναφέρεται σε αυτήν: “1. Για το τρέχον έτος (2024), η καταληκτική προθεσμία υποβολής είναι η Πέμπτη 12.09.2024. Επισημαίνεται ότι, όταν η λήξη της προθεσμίας για την υποβολή αίτησης ενίσχυσης ή δικαιολογητικών εγγράφων, συμβάσεων ή δηλώσεων ή της προθεσμίας για τις τροποποιήσεις της ενιαίας αίτησης ή η τελευταία πιθανή ημερομηνία εκπρόθεσμης υποβολής συμπίπτει με αργία, Σάββατο ή Κυριακή, τότε θεωρείται ότι συμπίπτει με την πρώτη επόμενη εργάσιμη ημέρα.

2. Εκτός από τις περιπτώσεις ανωτέρας βίας και τις εξαιρετικές περιστάσεις, η υποβολή ΕΑΕ μετά την εν λόγω καταληκτική ημερομηνία:

α) συνεπάγεται μείωση των ποσών που ο κάτοχος εκμετάλλευσης θα είχε δικαίωμα να λάβει ως ενίσχυση, κατά 1% ανά εργάσιμη ημέρα

β) συνεπάγεται μείωση των ποσών που πρέπει να καταβληθούν σε σχέση με δικαιώματα ενίσχυσης που χορηγούνται για πρώτη φορά το 2024 στον δικαιούχο, κατά 3% ανά εργάσιμη ημέρα

Featured Image

Σε περίπτωση καθυστέρησης μεγαλύτερης των 25 ημερολογιακών ημερών (δηλαδή υποβολή της αίτησης μετά την 07.10.2024), η αίτηση θεωρείται απαράδεκτη”.

Δείτε εδώ την εγκύκλιο

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%951%CE%9B546%CE%A8%CE%A7%CE%9E%CE%A7-%CE%A8%CE%A4%CE%91?inline=true

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image