Ολοταχώς για τα 8,5 με 9 ευρώ τα ντόπια αμνοερίφια λόγω μεγάλης έλλειψης.

Ο Σάκης Λουκμακιάς, αιγοπροβατοτρόφος από το δήμο Τοπείρου Ξάνθης εκ μέρους του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) δήλωσε στο Agronewsbomb τα εξής: “το κύριο χαρακτηριστικό της φετινής χρονιάς στα αμνοερίφια και ενόψει Πάσχα, είναι η μεγάλη έλλειψη. Μια έλλειψη που τροφοδοτείται από τη γενικότερη μείωση των κοπαδιών λόγω κυρίως κόστους, από το γεγονός ότι το Πάσχα των Καθολικών ήταν πολύ νωρίς και από το γεγονός ότι το Ορθόδοξο Πάσχα είναι πολύ αργά. Εκτιμώ ότι του χρόνου θα είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα λόγω της μείωσης των κοπαδιών”. Σε σχέση με τις τιμές, όπως τονίζει ο έμπειρος Ξανθιώτης παραγωγός “αυτή την περίοδο παίζουμε στα 7,80 με 8 ευρώ το κιλό σφάγιο. Η τιμή βασικά δεν έχει πέσει στην περιοχή μας”.

Ο Θωμάς Στεριάτος από την πλευρά του παραγωγός από το χωριό Καραϊσκάκης στην Αιτωλοακαρνανία σημείωσε στο Agronewsbomb τα εξής: “δεν υπάρχουν αρνιά διαθέσιμα, αλλά ούτε και κατσίκια. Έτσι όπως ήρθε το πράγμα, ας βολευτούν κάποιοι με εισαγόμενο κρέας Νέας Ζηλανδίας κ.λπ. γιατί τα ντόπια είναι εξαιρετικά λίγα λόγω κυρίως κόστους”.

Featured Image

Αλλά και ο Δημήτρης Χόντος, αιγοπροβατοτρόφος από την περιοχή της Αταλάντης και μέλος της τοπικής ομάδας κτηνοτρόφων ανέφερε στο Agronewsbomb ότι η παραγωγή έχει μειωθεί πολύ και η διαθεσιμότητα σε σχέση με άλλες χρονιές είναι μικρή, δηλαδή τα διαθέσιμα αρνιά και κατσίκια είναι πολύ λίγα οι δε τιμές κινούνται ανοδικά.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image