Η εκτελεστική εξουσία ενέκρινε στην κυβερνητική συνεδρίαση της Παρασκευής 16 Φεβρουαρίου δύο προσχέδια Αποφάσεων μέσω των οποίων πάνω από 1,2 δισ. λέι (πάνω από 240 εκατ. ευρώ) από ευρωπαϊκά κονδύλια θα φτάσουν σε πάνω από 700.000 αγρότες.

Πρόκειται για τα σχέδια Αποφάσεων για την έγκριση ανώτατων ορίων ΑΝΤ (μεταβατικές εθνικές ενισχύσεις) για το έτος εφαρμογής 2023, τόσο στον κλάδο των κηπευτικών όσο και στον κτηνοτροφικό τομέα στην Ρουμανία, όπως αναμεταδίδει το agro-tv.ro.

Featured Image

«Εγκρίνουμε δύο κυβερνητικές αποφάσεις με τις οποίες περισσότερα από 1,2 δισεκατομμύρια λέι θα φτάσουν στους αγρότες στον κλάδο των φυτών και της κτηνοτροφίας, λόγω των αιτημάτων που υποβλήθηκαν τον τελευταίο χρόνο. Τα ταμεία αντιπροσωπεύουν μεταβατική εθνική βοήθεια που χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά κονδύλια. Περισσότεροι από 550.000 αγρότες από τον κλάδο των φυτών και 200.000 από τον κτηνοτροφικό τομέα θα επωφεληθούν από αυτά τα ποσά», δήλωσε ο πρωθυπουργός Marcel Ciolacu, κατά την έναρξη της κυβερνητικής συνεδρίασης.

Featured Image