Η ευημερία των βοοειδών είναι σημαντική για την οικονομία της αγελαδοτροφίας.

Η ευημερία καθορίζει όχι μόνο την ποιότητα της τελικής πρώτης ύλης, αλλά και το κόστος αναπαραγωγής και παράγοντες όπως η υγεία των κοπαδιών, οι απώλειες βοοειδών και τα αναπαραγωγικά προβλήματα.

Το CalfCam είναι ένα εργαλείο που αυξάνει την ευημερία του κοπαδιού και, ταυτόχρονα, την κερδοφορία της αναπαραγωγής.

Το CalfCam είναι ένα έξυπνο σύστημα για την έγκαιρη ανίχνευση του τοκετού σε αγελάδες, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία μεταξύ της WULS-SGGW και της Promity.

Οι αποδέκτες γάλακτος χονδρικής θα μπορούν να ελέγχουν γρήγορα και αποτελεσματικά εάν η πρώτη ύλη που παραδίδεται στο γαλακτοκομείο δεν είναι απάτη. Το Πανεπιστήμιο Επιστημών της Ζωής της Βαρσοβίας (SGGW) έχει αναπτύξει μια μέθοδο που θα το καταστήσει δυνατό. Οι συντάκτες της νέας λύσης…

Η λύση CalfCam χρησιμοποιεί νέες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης της όρασης υπολογιστή, δηλαδή επεξεργασία εικόνας βίντεο και βαθιά μάθηση με χρήση νευρωνικών δικτύων.

Η λύση προορίζεται για κτηνοτρόφους.

Featured Image

Το CalfCam επιτρέπει την αυτοματοποιημένη ανίχνευση του επικείμενου τοκετού, δηλαδή τον προσδιορισμό της στιγμής τοκετού και την παρακολούθηση της αγελάδας τις πρώτες ημέρες μετά τον τοκετό.

Ο σκοπός του CalfCam είναι να αποτρέψει τη μεταγεννητική παράλυση.

Η λειτουργία του CalfCam βασίζεται στη χρήση κάμερας για την ανίχνευση χαρακτηριστικών συμπεριφορών ζώων, υποδεικνύοντας τον επερχόμενο τοκετό και την εμφάνιση επιλόχειας παράλυσης.

Η λύση είναι αυτοματοποιημένη και χωρίς επίβλεψη.

Οι ειδοποιήσεις, π.χ. ένα μήνυμα κειμένου στο τηλέφωνο, αποστέλλονται στον εκτροφέα όταν το σύστημα ανιχνεύει συμπτώματα που υποδεικνύουν επικείμενο τοκετό ή την εμφάνιση επιλόχειας παράλυσης λίγο μετά τον τοκετό.

Δείτε σχετικό βίντεο

Πηγή: agropolska.pl

Featured Image