Ο δήμαρχος μιας κοινότητας σε κομητεία της Ρουμανίας, που κατηγορείται ότι εισέπραξε παράνομα επιδοτήσεις από την Υπηρεσία Πληρωμών και Παρέμβασης για τη Γεωργία (APIA), τον αντίστοιχο οργανισμό πληρωμών της Ρουμανίας, λέει ότι ήταν “λάθος” και ότι θα επιστρέψει τα χρήματα.

Η APIA-οργανισμός πληρωμών διαπίστωσε ότι ο βοσκότοπος μιας γυναίκας χρησιμοποιήθηκε από δήμαρχο πόλης για να λάβει παράνομα επιδοτήσεις, σύμφωνα με μια διεύθυνση του Οργανισμού Πληρωμών και Παρέμβασης στη Γεωργία (APIA), έγγραφο που επικαλούνται Ρουμάνικα ΜΜΕ.

Το έγγραφο διευκρινίζει ότι «διαπιστώθηκε ότι ο αγρότης εντοπίστηκε με έκταση μεγαλύτερη κατά 15 στρέμματα από την πραγματική». Ως αποτέλεσμα, η APIA πρόκειται να ζητήσει επιστροφή χρημάτων από το 2014 έως το 2023.

Featured Image

Ο δήμαρχος ισχυρίζεται ότι ήταν λάθος και ότι δεν σκόπευε να εξαπατήσει το σύστημα. «Είχα περιουσία στην περιοχή. Δεν υπήρχε τότε γενική κτηματογράφηση, γινόταν μόνο μετά και έγινε λάθος τοποθεσίας. Δεν ήταν επίτηδες, αυτό ήταν και αυτό είναι. Τα λεφτά τα δίνω πίσω, δεν ξέρω ακόμα πόσα, είναι φυσιολογικό έτσι», είπε ο εν λόγω Άρχων.

Τουλάχιστον οι Αρχές της Ρουμανίας ενήργησαν και τα χρήματα θα επιστραφούν…

Featured Image