Αγρότες και φορτηγατζήδες στη Ρουμανία συνέχισαν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα τις κινητοποιήσεις και τα μπλόκα σε οδικές αρτηρίες της χώρας.

Διαμαρτύρονται για το υψηλό κόστος στις ασφάλειες, τα καύσιμα και τα λιπάσματα και καταγγέλλουν ότι το υπάρχον καθεστώς ευνοεί τις ξένες εταιρείες, ενώ οι ρουμανικές βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

«Εμείς οι οδηγοί δεν μπορούμε να πληρωθούμε όταν το χρειαζόμαστε, γιατί και ο εργοδότης δεν μπορεί να μας πληρώσει, αφού ούτε αυτός κερδίζει τίποτα», είπε ένας γεωργός.

Οι διοργανωτές των κινητοποιήσεων διαψεύδουν πως έχουν πολιτικά κίνητρα. Ακροδεξιοί πολιτικοί κατέβηκαν στα μπλόκα δηλώνοντας ότι στηρίζουν τους αγρότες και τους οδηγούς, όμως σε πολλές περιπτώσεις τους υποδέχθηκαν με αποδοκιμασίες.

Featured Image

«Δεν συνδεόμαστε με κανένα πολιτικό κόμμα. Δεν αποχωρούμε γιατί εδώ και τρεις μέρες έχουμε υποβάλει στην κυβέρνηση αιτήματα που δεν λαμβάνονται υπόψη», τόνισε εκπρόσωπος των οδηγών φορτηγών.

Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν την Τετάρτη με αποκλεισμό του περιφερειακού δρόμου του Βουκουρεστίου. Οι συνδικαλιστές εκτιμούν πως η κινητοποίηση θα συνεχιστεί για καιρό διότι η κυβέρνηση δεν δείχνει προθυμία να αντιμετωπίσει τα προβλήματά τους.

Πηγή: euronews

Featured Image