Σύσκεψη στη Σκάλα Λακωνίας για τις εξευτελιστικές τιμές στα πορτοκάλια.

Παρουσία πολλών παραγωγών εσπεριδοειδών πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό το βουλευτή Ν. Κρητικό στη Σκάλα Λακωνίας για τα προβλήματα με τα πορτοκάλια.

Την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των εσπεριδοειδών με τις εξευτελιστικές τιμές παραγωγού και τα αδιάθετα προϊόντα τα οποία σαπίζουν στα δέντρα, ανέλυσαν οι παραγωγοί σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία του βουλευτή Λακωνίας της ΝΔ Νεοκλή Κρητικού, σήμερα, στη Σκάλα.

Από τη σημερινή σύσκεψη

Οι παραγωγοί τόνισαν τη δυσκολία απορρόφησης των εσοδειών, η οποία τους οδηγεί σε χρεοκοπία, σημειώνοντας ότι όλα αυτά που γίνονται είναι αποτελέσματα συγκεκριμένων πολιτικών.

Featured Image

Ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε ενήμερος για τα προβλήματα. Όπως τονίστηκε από τους αγρότες: “αναφερθήκαμε στο πρόβλημα της μη διάθεσης των πορτοκαλιών και μετά στα προβλήματα που υπάρχουν σε έργα όπως του οδικού δικτύου, της φορολογίας, τα ανύπαρκτα έργα για την άρδευση, την επιστροφή ΕΦΚ για το πετρέλαιο που μας δίνουν ψίχουλα, για τον ΕΛΓΑ που δεν υπάρχουν σταθμοί να μεταδίδουν δεδομένα για θερμοκρασίες τον κανονισμό του οργανισμού”.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι παραγωγοί αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια επιτροπή από το δήμο Ευρώτα και αγρότες για να ανέβουν στην Αθήνα να διεκδικήσουν αποζημίωση για την μη διάθεση των πορτοκαλιών.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image