Την συμμετοχή τους στην κινητοποίηση που οργανώνεται από Αγροτικούς Συλλόγους του νομού Λάρισας, τη Δευτέρα 15 Απρίλη στις 11:00 π.μ. στον ΕΛΓΑ στη Λάρισα, αποφάσισαν χθες οι Αγροτικοί Σύλλογοι του δήμου Τυρνάβου μετά από μαζική σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι διεκδικούν την επανεξέταση των πορισμάτων του ΕΛΓΑ για τις περσινές καταστροφές από τον παγετό αφού αυτά είναι αναντίστοιχα των πραγματικής ζημιάς καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.

Την εξεύρεση άμεσης λύσης για τα ζητήματα της ακαρπίας σε δενδρώδεις καλλιέργειες λόγω των βροχοπτώσεων.

Την ουσιαστική αποζημίωση των αμπελουργών για τον περονόσπορο που έπληξε πέρυσι τους αμπελώνες της περιοχής και έχει φέρει αρνητικά αποτελέσματα και την φετινή χρόνια.

Featured Image

Μιλώντας στην σύσκεψη ο Στέλιος Τσικριτσής , ανέφερε μεταξύ άλλων ότι είναι αδιανόητο να υπάρχει ένας κανονισμός που αναφέρει πως σε συλλογικές εκτιμήσεις, επειδή δεν υπήρχε το προσωπικό να πραγματοποιήσει σωστούς ελέγχους, δεν επιτρέπονται οι ενστάσεις! Τόνισε ότι για πολλούς αγρότες τίθεται θέμα επιβίωσης και πως ο μόνος δρόμος που μπορεί να δώσει λύσεις είναι ο συλλογικός αγώνας. Ο Στέλιος Τσικριτσής, ενημέρωσε ακόμα τους αγρότες που συμμετείχαν στη σύσκεψη, για διάφορες ενέργειες που έχει προχωρήσει ο δήμος Τυρνάβου για την επίλυση προβημάτων που αντιμετωπίζουν.

Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων , ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη να δοθεί συντονισμένη απάντηση από όλους τους αγρότες του νομού στην κυβέρνηση, που δεν αποζημιώνει εξολοκλήρου τις ζημιές στην παραγωγή, με πρόσχημα την έλλειψη χρημάτων στον προϋπολογισμό του ΕΛΓΑ. Στάθηκε ακόμα στην γενικότερη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι αγρότες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτέμβρη, σημειώνοντας πως η αποζημίωση και η αποκατάσταση των αγροτών μπορεί να προκύψει μέσα από τον οργανωμένο και συνεχή αγώνα

Πηγή: tirnavospress.gr

Featured Image