Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες του Agronewsbomb, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, το ΥπΑΑΤ και τις πύλες ΟΣΔΕ.

Με το μεγαλύτερο μέρος των δηλώσεων ΟΣΔΕ, είτε να μην έχει οριστικοποιηθεί καθόλου, είτε να έχει οριστικοποιηθεί και οι παραγωγοί να μη γνωρίζουν καν τι εστί… οικολογικό σχήμα και κατάργηση πρασινίσματος, η εβδομάδα μετά τον Δεκαπενταύγουστο, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για το ΟΣΔΕ του 2023. Παρότι το ΥπΑΑΤ προχώρησε σε παράταση της προθεσμίας υποβολής χωρίς ποινή ως τις 11 Σεπτεμβρίου, αντί για 25 Αυγούστου, οι εκκρεμότητες παραμένουν… βουνό και κανείς δεν μπορεί να προδιαγράψει τις εξελίξεις. Η κατάσταση αυτή περιγράφεται εν πολλοίς και στην επιστολή της ΠΕΦΑ προς το ΥπΑΑΤ, με όχι ένα, ούτε δυο, αλλά εξήντα ολόκληρες παρατηρήσεις για το τεχνικό κομμάτι των δηλώσεων ΟΣΔΕ.

Ένα σημαντικό κομμάτι, εκτός βέβαια από τους χιλιάδες απλήρωτους παραγωγούς για επιδοτήσεις, μεταβιβάσεις, απόθμεμα, ιεραρχικές προσφυγές, εξισωτική κ.λπ. αφορά το ζήτημα των μεταβιβάσεων δικαιωμάτων, για το οποίο αγρότες και κτηνοτρόφοι ζητούν μάταια να πληροφορηθούν πώς έχει.

Featured Image

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Agronewsbomb, δεν αποκλείεται στο σημείο που έχουν φθάσει τα πράγματα, οι μεταβιβάσεις δικαιωμάτων για το 2023, να αρχίσουν ακόμα και στις αρχές Σεπτεμβρίου. Αυτό σημαίνει εκτός από πίεση χρόνου και καθυστέρηση ενδεχομένως εξέτασής τους, κάτι που σημαίνει πως δεν πρόκειται να πληρωθούν Οκτώβρη…

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image