Το έκτακτο επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους με προσωπική διαφορά διασώζεται, καθώς έχει ήδη εξαγγελθεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο Κ. Χατζηδάκης στον Αντ1, θα καταβληθεί τον Ιανουάριο και όχι τον Δεκέμβριο, έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί ο Προϋπολογισμός του 2023. Περίπατο φαίνεται πως πάει το Market Pass 3 για την ακρίβεια την ίδια ώρα.

Πάμε τώρα στα αγροτικά. Δεδομένου ότι για τις επιπτώσεις από τον Daniel θα απορροφηθούν κονδύλια από αδιάθετα προγράμματα και του ΥπΑΑΤ, ερωτηματικό παραμένει τι θα γίνει με τις δεσμεύσεις για τους επιλαχόντες νέους, παρότι έχουν υπογραφεί μάλιστα οι αποφάσεις.

Featured Image

Αν ο Daniel σαρώσει και τους επιλαχόντες, για τους οποίους ήδη υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στις πληρωμές, τότε ακόμα πιο πιθανή θα πρέπει να θεωρείται πως είναι και η ακύρωση της επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου των 70-80 εκατ. ευρώ, που επρόκειτο να κάνει σημαία στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός.

Εκτός και αν η κυβέρνηση καταφέρει να τα χωρέσει όλα στο καλάθι της ΔΕΘ… Σε κάθε περίπτωση χρειάζονται διευκρινήσεις καθώς ο κόσμος αγωνιά τα τελευταία 24ωρα, ενώ αγωνιούν ταυτόχρονα και πολλοί αγρότες, όπως οι ελαιοπαραγωγοί και οι αμπελουργοί τί θα γίνει με την ακαρπία καθώς τα περιθώρια είναι ακόμα πιο στενά.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image