Με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Δ. Σταμενίτη και τον γενικό γραμματέα του ΥπΑΑΤ Κ. Μπαγινέτα συναντήθηκαν σήμερα Τρίτη, αγρότες και εκπρόσωποι συλλόγων και συνεταιρισμών από διάφορες περιοχές της χώρας και συγκεκριμένα από την Ημαθία, την Πέλλα, τη Φλώρινα και τη Λάρισα.

Από το νομό Λάρισας έδωσαν το παρόν οι Θεοφάνης Τραγάκης, αγρότης, Ντάνος Ελευθέριος πρόεδρος στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γιάννουλης Λάρισας και Μακρής Ιωάννης αντιπρόεδρος στον εν λόγω συνεταιρισμό.

Οι αγρότες ως πρώτο θέμα έθεσαν την αποζημίωση για την περσινή απώλεια παραγωγής, που στο βιομηχανικό ροδάκινο πέρασε το 50% σε κάποιες περιπτώσεις και στο αχλάδι το 90%, όπως τόνισαν στο Agronewsbomb.

Ο υφυπουργός απάντησε πως έχουν γίνει ενέργειες για να δοθούν χρήματα μέσω ΕΕ. Αν τελικά το πακέτο αυτό τρέξει, όμως, είπε ο υφυπουργός, θα αφορά τις δενδρώδεις καλλιέργειες, κυρίως πυρηνόκαρπα αλλά και ελιές και δεν υπάρχει περίπτωση να δοθεί αποζημίωση σε ένα μόνο προϊόν ή καλλιέργεια.

Featured Image

Σε σχέση με το ζήτημα του κόστος παραγωγής που έβαλαν στο τραπέζι οι αγρότες, ο υφυπουργός επανέλαβε τις πρόσφατες δεσμεύσεις της κυβέρνησης για το πετρέλαιο και το ρεύμα προς τους αγρότες των μπλόκων.

Αναφορά έγινε και σε κάποιες περιπτώσεις προϊόντων (όπως τα Crimson) όπου δόθηκαν de minimis επί Γεωργαντά. Εδώ, τονίστηκε, ότι από λάθη δεν πληρώθηκαν όλοι οι παραγωγοί και πως τα χρήματα υπάρχουν, αλλά αναζητείται φόρμουλα για αποκατάσταση της αδικίας αυτής.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image