Συγκροτείται Επιτροπή για τη δημιουργία νομοθετικού πλαισίου ενίσχυσης του συνεταιριστικού κινήματος.

Στήριξη της προσπάθειας του ΥπΑΑΤ για τις αλλαγές στην ΚΑΠ και την εφαρμογή των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης, αναφέρει σε ανάρτησή του ο ΥπΑΑΤ Λευτέρης Αυγενάκης, μετά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη με την ΕΘΕΑΣ.

Στη διάρκεια της 3ωρης συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Πρόεδρο, Παύλο Σατολιά, και μέλη του ΔΣ της ΕΘΕΑΣ, τέθηκε μια σειρά από ζητήματα, με κυρίαρχο εκείνο των αλλαγών στην ΚΑΠ και τις 19 προτάσεις που έχει κάνει η Ελλάδα και τις οποίες η ΕΘΕΑΣ στηρίζει, καθώς ταυτίζονται με το μεγαλύτερο μέρος των προτάσεων που και η ίδια έχει καταθέσει.

Featured Image

Η ισχυροποίηση του συνεταιριστικού κινήματος αποτελεί προτεραιότητα! Στο πλαίσιο αυτό προτάθηκε η σύγκριση Επιτροπής υπό τον ΓΓ Γιώργο Στρατάκο, στην οποία θα μετέχουν εκπρόσωποι της ΕΘΕΑΣ και πανεπιστημιακοί, προκειμένου να αξιοποιηθούν προτάσεις, όπως αυτή της «ΔιαΝέοσις», για την εκπόνηση ενός πλαισίου που θα ενισχύει περαιτέρω τη λειτουργία του συνεταιριστικού κινήματος και θα θεραπεύει παθογένειες του παρελθόντος.

Σε ό,τι αφορά στην ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας επισημάνθηκε ότι οι κτηνοτρόφοι που δεν θα μπορέσουν να ενταχθούν στο μέτρο 5.2, έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν σε κτηνοτροφικά πάρκα, τα οποία όμως για να λειτουργήσουν απαιτείται η συμβολή Περιφέρειας και Δήμων.

Στην αρχή της συνάντησης αντιπροσωπεία της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας (ΑΣΠΕ) ζήτησε από την ΕΘΕΑΣ να συμβάλλει στην επαναλειτουργία του μέτρου για παροχή #δωρεάν τροφίμων στους Συλλόγους Πολυτέκνων.

Featured Image