Έχει ανοίξει από τις αρχές Απριλίου η δυνατότητα online που είναι και δωρεάν δηλώσεων από τους χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους της χώρας.

Ωστόσο παρά τις διαρροές των προηγούμενων ημερών πως το ΟΣΔΕ θα ανοίξει πλήρως για τα ΚΥΔ στις 20 Μάη, το Agronewsbomb, επαληθεύτηκε για μια ακόμα φορά, καθώς σημείωνε πως στην καλύτερη των περιπτώσεων, θα είχαμε πλήρες άνοιγμα προς το τέλος του μήνα.

Στο ΟΣΔΕ, πέραν του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΥπΑΑΤ εμπλέκονται και δυο ιδιωτικές εταιρείες. Σημερινές διαρροές κάνουν λόγο για προσπάθεια για άνοιγμα του συστήματος προς το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Όπως όμως είναι σε θέση να γνωρίζει το Agronewsbomb, ακόμα κι αυτό είναι στον αέρα, καθότι οι εκκρεμότητες στον ΟΠΕΚΕΠΕ είναι πολλές και υπάρχει μεγάλη δυσκολία να τρέξουν τα πράγματα καθότι εμπλέκονται στη διαδικασία και ιδιώτες.

Featured Image

Ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Κ. Μπαμπασίδης σε πρόσφατο ταξίδι του στον Έβρο ανέφερε, λένε οι πληροφορίες, πως το άνοιγμα του συστήματος καθ’ ολοκληρίαν θα γίνει το επόμενο διάστημα.

Θυμίζουμε πως λόγω της καθυστέρησης αυτής, αγρότες και ΚΥΔ δεν μπορούν να κάνουν διορθώσεις σε σχέση με τις δηλώσεις των επιδοτήσεων και των ενισχύσεων του 2023, αλλά και να προχωρήσουν στις δηλώσεις του 2024.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image