Ένα αγρόκτημα σχεδόν 1.000 εκταρίων στην κομητεία Dâmbovița αγόρασε, στην τιμή των 2 εκατομμυρίων ευρώ, η ρουμανική εταιρεία Holde Agri Invest. Ο αγοραστής έχει ήδη καταβάλει 1,2 εκατ. ευρώ από δικές του πηγές και το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί σε πολλές δόσεις μέχρι το τέλος του χρόνου.

Έτσι, η Holde Agri Invest, μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 2016, κατάφερε να εκμεταλλευτεί 13.200 στρέμματα γης αυτή τη στιγμή, με στόχο της εταιρείας να φτάσει τα 15.000 στρέμματα μέχρι το τέλος του 2023.

Το αγρόκτημα που αγοράστηκε έχει έκταση 980 εκταρίων γης και θα ενσωματωθεί στον πυρήνα Conțești του Holde. Οι εκτάσεις εντός του αγροκτήματος λειτουργούν υπό καθεστώς μίσθωσης και η αξία συναλλαγής περιλαμβάνει τόσο τη δική της γεωργική βάση όσο και το πάρκο εξοπλισμού που θα ενσωματωθεί στον πυρήνα Conțesti.

«Η στρατηγική μας για αύξηση της καλλιεργούμενης γεωργικής έκτασης συνεχίζεται και φέτος. Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη νέα εξαγορά δεδομένου του σημαντικού μεγέθους και των γεωργικών δυνατοτήτων της. Έτσι, μέσα στο αγρόκτημα σπείραμε 280 στρέμματα με ελαιοκράμβη και τα υπόλοιπα 700 στρέμματα πρόκειται να σπαρθούν με καλαμπόκι. Ενσωματώνοντας το νέο αγρόκτημα στον πυρήνα του Conțesti, εκμεταλλευόμαστε μια συνολική έκταση περίπου 13.200 εκταρίων, ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα αν σκεφτεί κανείς ότι η Holde ιδρύθηκε πριν από λιγότερο από πέντε χρόνια.

Featured Image

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η εταιρεία κεφαλαιοποίησε την αξία κατέχοντας τέσσερις πυρήνες σε τρεις σημαντικές κομητείες για τον τομέα της γεωργίας στη Ρουμανία. Παράλληλα, μετά τις επενδύσεις που έγιναν, οι φάρμες μας διαθέτουν σύγχρονα μηχανήματα, εκτεταμένες αποθηκευτικές δυνατότητες, καθώς και προηγμένα συστήματα άρδευσης. Επιπλέον, παρά τις διαταραχές που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια, καταφέραμε να εφαρμόζουμε συνεχώς τις καλύτερες λύσεις, ώστε να μπορούμε να ξεπεράσουμε με επιτυχία κάθε πρόκληση.

Το 2023, στοχεύουμε να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε τη γεωργική έκταση και να φτάσουμε στην εκμετάλλευση 15.000 εκταρίων μέχρι το τέλος του έτους, για να πλησιάσουμε ακόμα πιο κοντά στον στόχο μας, να γίνουμε ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στον τομέα της γεωργίας στη Ρουμανία», είπε. Liviu Zăgan, γενικός διευθυντής της Holde Agri Invest.

Η εταιρεία συνεχίζει έτσι την επέκτασή της με επιταχυνόμενους ρυθμούς. Κατά το παρελθόν έτος, η Holde Agri Invest αύξησε τις καλλιεργούμενες εκτάσεις της κατά 45%, ενώ τα ενοποιημένα έσοδα αυξήθηκαν κατά 87% σε σύγκριση με το 2021.

agro-tv.r

Featured Image