Για ακαρπία και μάλιστα σε πολύ μεγάλο βαθμό πάει και η καρυδιά ως απότοκο των περίεργων καιρικών συνθηκών ιδίως κατά το χειμώνα, αλλά κυρίως λόγω των εκτεταμένων βροχοπτώσεων τη λάθος περίοδο.

Οι πρώτες ενδείξεις από τις ζώνες καλλιέργειες του προϊόντος, δείχνουν, ότι εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων που επιβεβαιώνουν δυστυχώς, τον κανόνα, οι καρυδιές τη νέα χρονιά δεν πρόκειται να δώσουν μεγάλη παραγωγή.

Παραγωγοί που απευθύνθηκαν στον ΕΛΓΑ πληροφορήθηκαν πως η γονιμοποίηση μπορεί να μην επετεύχθη φέτος στις καρυδιές, όμως σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη από τον ΕΛΓΑ (άραγε σε τι υπάρχει;).

Featured Image

Η κυβέρνηση που τέσσερα χρόνια τώρα ανακοινώνει ανανέωση στον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ, αλλά στην πράξη δεν το προχωρά ποτέ λόγω πολιτικού κόστους (η ανανέωση θα φέρει αύξηση εισφορών ΕΛΓΑ), καλείται να αντιμετωπίσει ακόμα μια καυτή πατάτα. Φροντίζει όμως να καλύψει με διαφόρων τύπων ενισχύσεις όπως τα de minimis όλο τις ίδιες και τις ίδιες περιοχές, μπροστά στο φόβο να αποδοκιμαστεί στις κάλπες.

Η υπομονή βέβαια των αγροτών στις υπόλοιπες περιοχές εξαντλείται…

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image