Ο ΟΠΕΚΕΠΕ απαντά για τις ενισχύσεις βιολογικών 14 εκατ. ευρώ σε ένα ΑΦΜ.

Ένας αγρότης φέρεται να εισέπραξε τον περασμένο χρόνο 14 εκατομμύρια ευρώ ως ενίσχυση σύμφωνα με δημοσίευμα ιστοσελίδας αγροτικού περιεχομένου.

Το εξωπραγματικό – όχι μόνο για τα ελληνικά αλλά και για τα κοινοτικά δεδομένα – φέρεται να το εισέπραξε ένας δικαιούχος κοινοτικών ενισχύσεων. Όμως, για να εισπράξει κανείς αυτό το ποσό θα έπρεπε να καλλιεργούσε έκταση άνω των 200.000 στρεμμάτων!

Featured Image

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ αυτό το θέμα δεν είναι υπαρκτό και δεν υπάρχει πιστωμένο τέτοιο ποσό σε κανένα φυσικό πρόσωπο. Το ΑΦΜ δίπλα στο όνομα του αγρότη, δεν ήταν το δικό του αλλά του Οργανισμού και αφορούσε, για τη δράση βιολογικής μελισσοκομίας αντιλογιστικές κινήσεις μεταξύ εθνικής και κοινοτικής συμμετοχής που πραγματοποιήθηκε το περασμένο οικονομικό έτος, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ.

Προφανώς επρόκειτο για μηχανογραφικό λάθος και σε καμία περίπτωση για πληρωμή. Τελευταία φορά που που ο αγρότης είχε κάνει δήλωση ΟΣΔΕ ήταν το 2006 και είχε εισπράξει τότε το ποσό 67,56 ευρώ, καταλήγει η ΕΡΤ.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image