Οι μεγάλες ζημιές και όχι οι παρεμβάσεις του κράτους, των συναρμόδιων υπουργείων και λοιπών αυτόκλητων φορέων “λύνουν” το ζήτημα της έλλειψης εργατικών χεριών.

Σε επικοινωνιακή διαχείριση του προβλήματος του μείζονος της έλλειψης εργατικών χεριών έχει περιοριστεί η Ελληνική πολιτεία. Ενδεικτική ως προς το πώς αντιλαμβάνονται στα ανώτερα κλιμάκια το ζήτημα είναι η πρόσφατη δήλωση Μητσοτάκη, ότι κατάφερε η κυβέρνηση να πάει στα 50 και 70 ευρώ το μεροκάματο στις ελιές, όταν όλος ο κόσμος γνωρίζει τι τράβηξαν πέρσι οι ελαιοπαραγωγοί για να μπορέσουν να μαζέψουν τη σοδειά τους. Ένας χρόνος πέρασε και πέρα από κάποιες καθαρά επικοινωνιακές κινήσεις για εξεύρεση λύσης στο θέμα των εργατών σε συνεργασία με άλλες χώρες, στην κυβέρνηση παίρνουν… μηδέν και σε αυτό το θέμα.

Featured Image

Για φέτος βέβαια το πρόβλημα δεν υφίσταται στην ίδια ένταση με πέρσι, αφού ένα μεγάλο μέρος των αγροτικών προϊόντων δεν θα χρειαστεί να μαζευτεί δεδομένης της τραγικής ακαρπίας λόγω του καιρού. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα της ελιάς και των αμπελιών που απαιτούν εν συνόλω αποζημιώσεις, δεδομένου ότι έχουν αδικηθεί σφόδρα και σε αυτό το επίπεδο.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image