Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, η Υβριδική Ημερίδα που διοργάνωσαν οι Γεωργικοί Σύμβουλοι του ΦΠΓΣ Γεώργιος Δημόκας στο Domotel Ξενία Βόλος.

Η εκδήλωση είχε στόχο την ενημέρωση του Αγροτικού Κόσμου της Μαγνησίας και των Σποράδων, μετά το πέρας των καταστροφικών πλημμυρικών φαινομένων και της πυρκαγιάς που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν οι συνέπειες των καταστροφικών φαινομένων στην αγροτική παραγωγή της Μαγνησίας καθώς και οι ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν προκειμένου να υπάρξει ανάταξη στον πρωτογενή τομέα που δέχτηκε τις περισσότερες επιπτώσεις και εμφανίζει έως και σήμερα ανοιχτές πληγές.

Οι Γεωργικοί Σύμβουλοι του ΦΠΓΣ Γεώργιος Δημόκας έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην επεξήγηση λεπτομερειών που αφορούν την ορθή υλοποίηση της Νέας ΚΑΠ 2023 – 2027. Το χρονικό διάστημα που επιλέχθηκε για την πραγματοποίηση της ημερίδας ήταν ιδιαίτερο καθώς το σύνολο των παραγωγών της Χώρας αναρωτιέται το τι να καλλιεργήσει, πότε και πως.

Αναλύθηκαν περαιτέρω:

Η Νέα Ενισχυμένη Αιρεσιμότητα

Οι 8 ΚΓΠΚ που αφορούν την Καλή Γεωργική & Περιβαλλοντική Κατάσταση με έμφαση:

Την Υποχρεωτική Φυτοκάλυψη κατά την χειμερινή περίοδο

Την Τριετή ή τετραετή αμειψισπορά

Η πληρωμή των Δικαιωμάτων ανά Αγρονομική Περιφέρεια

Featured Image

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν από τον ΦΠΓΣ Γεώργιο Δημόκα προς το ΥΠΑΑΤ και τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Στην ενημέρωση συμμετείχαν διαδικτυακά και πρόσθεσαν ιδιαίτερο χρώμα με τις γνώσεις τους οι:

Μπαντής Αθανάσιος, πρώην Πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ Αν. Μακεδονίας, πρώην Μέλος Δ.Σ. ΕΛΓΟ “ΔΗΜΗΤΡΑ”, πρώην μέλος ΤΕΑΜ EUROPE της Commission, Υπεύθυνος – ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΑΜΒΑΚΙ

Δρ. Καϊμακάμης Ιωάννης, Διδάκτορας Ζωικής Παραγωγής ΑΠΘ, Σύμβουλος επιχειρήσεων του κλάδου της ζωικής παραγωγής, Βοοτρόφος.

Μόσχος Θωμάς, Τεχνικός Σύμβουλος ΣΕΚ, Βραβευμένος Καλύτερος Βιο-Κτηνοτρόφος στην Ε.Ε., Κτηνοτρόφος & Τυροκόμος

Με εκτίμηση
Dr. MSc. Γεώργιος Χρ. Δημόκας

Γεωπόνος Μελετητής – Γεωργικός Σύμβουλος – Γεωργικός Μηχανικός

Διευθύνων Κέντρου Υποδοχής Δηλώσεων Μαγνησίας

Διευθύνων Φορέα Παροχής Γεωργικών Συμβουλών

Featured Image