Με μελανά χρώματα περιγράφουν μιλώντας στο Agronewsbomb, την κατάσταση οι παραγωγοί ακτινιδίων.

Σημαντική αν όχι δραματική μείωση της νέας παραγωγής στο ακτινίδιο, αναμένουν οι αγρότες σε όλη σχεδόν τη χώρα, αφού πέρσι ήταν χρονιά υπερπαραγωγής ενώ και οι καιρικές συνθήκες του ήπιο χειμώνα δεν φαίνεται να βοήθησαν την κατάσταση.

Ο κ. Νίκος Δημητρίου, παραγωγός ακτινιδίων από την περιοχή της Νάουσας, σημειώνει με νόημα ότι ειδικά στα πρώιμα ακτινίδια που υπάρχει καλύτερη και πιο σαφής εικόνα, φαίνεται ξεκάθαρα πως δεν υπάρχουν βέργες, ενώ όπως φαίνεται θα υπάρξει φέτος σημαντική πτώση της παραγωγής. Σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου, η κατάσταση είναι γενικότερα έτσι σε όλα τα χωριά της περιοχής και όχι μόνον στην περιοχή της Νάουσας.

Ο κ. Νίκος Δημητρίου

Μεγάλο πρόβλημα σε όλη την Ημαθία

Η παραγωγή τη νέα χρονιά θα είναι πολύ χαμηλή εκτιμά και ο Βασίλης Τσούγκας, παραγωγός ακτινιδίων από τον Παλαιό Πρόδρομο Ημαθίας. Όπως αναφέρει ο παγετός έχει επηρεάσει τα φυτά και έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα, με αποτέλεσμα να υπάρχει ακαρπία. Ο κ. Τσούγκας έχει κλώνο 8 και Hayward ενώ όπως προσθέτει πλέον στα ψυγεία δεν υπάρχει απόθεμα ακτινιδίων από την περσινή σεζόν.

Featured Image

Ο κ. Βασίλης Τσούγκας

Πιερία: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα έως τώρα, θα φανεί στην πορεία η κατάσταση

Ο κ. Διονύσης Φόλιος, παραγωγός ακτινιδίων, πρόεδρος στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καρίτσας και αντιδήμαρχος στο δήμο Δίου Ολύμπου μίλησε στο Agronewsbomb, για την κατάσταση με τα ακτινίδια στην περιοχή της Πιερίας.

Ο κ. Διονύσης Φόλιος

Όπως αναφέρει ο κ. Φόλιος: “Έχουμε κάνει τις βασικές λιπάνσεις και τα κλαδέματα τα έχουμε τελειώσει. Η καλλιέργεια βαίνει καλώς, αλλά πιο καθαρή εικόνα για τη νέα παραγωγή, θα έχουμε σε 10 με 15 ημέρες από σήμερα. Αποθέματα από την περσινή χρονιά δεν υπάρχουν, παρά μόνο λίγα και μάλιστα σε χέρια λίγων. Οι δε τιμές για το συσκευασμένο προϊόν έχουν ανεβεί σημαντικά”.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image