«Αφού το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πιάστηκε… με τη γίδα στην πλάτηαναδιπλώθηκε ως προς τον τρόπο αλλά και το ποσό αποζημίωσης της ζημιάς στο προανθικό στάδιο (παγετός 2021)», καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους οι τομεάρχες και ο συντονιστής Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης, Ολυμπία Τελιγιορίδου και Φάνης Κουρεμπές.

«Στην αγωνία τους να εμφανιστούν με νέες πληρωμές, ώστε να καλύψουν τον κουρνιαχτό από τις υποκλοπέςδεν μπορούσαν να περιμένουν λίγες μέρες για να διορθώσουν την σχετική κοινή υπουργική απόφαση, που οι ίδιοι εξέδωσαν και να αποζημιώσουν όλους τους πληγέντες», σημειώνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: «Τελικά, αφού δεν κατάφεραν να πλαγιοδρομήσουν και με ανέξοδους ηρωισμούς, επέστρεψαν στη δική τους συνταγή (την υφιστάμενη ΚΥΑ) και πλήρωσαν μόνο το 60% των αγροτών που επλήγησαν και μόνο προκαταβολή ύψους 9,7 εκατ επί συνόλου 13,9 εκατ. ευρώ».

Featured Image

Σύμφωνα με τους συναρμόδιους τομεάρχες και τον συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ, «για άλλη μια φορά το κράτος των “α(χ)ρίστων” χωρίζει τους αγρότες σε δύο ομάδες, παραπέμποντας όσους δεν πληρώνονται γενικά και αόριστα σε μια επόμενη φάση».

Κατά την άποψή τους, «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει αποδείξει ότι στέκεται στο πλευρό των αγροτών με δικαιοσύνη αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια. Έτσι και τώρα θα διαφυλάξει την νομιμότητα, την δικαιοσύνη, την διαφάνεια και την ισονομία μεταξύ των αγροτών» γράφουν και καταλήγουν: «Οι παλαιοκομματικού τύπου προεκλογικές παροχές ανήκουν και θα μείνουν στο παρελθόν».

Featured Image