Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ για πληρωμή ενισχύσεων, έντυπα μισθωτήρια και θέματα των αγροτών της Πέλλας.

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήσαμε σήμερα με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕ κ. Δ. Μελά, όπου συζητήσαμε για τη διαδικασία πληρωμής των συνδεδεμένων ενισχύσεων στους παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα.

Όπως με ενημέρωσε ο κ. Μελάς, οι πρώτες πληρωμές θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη και θα αφορούν, μεταξύ άλλων, ενισχύσεις καλλιεργειών:

μήλων,

ζαχαρότευτλων,

σπαραγγιού

βρώσιμων οσπρίων,

Featured Image

σκληρού σίτου,

πρωτεϊνούχων κτηνοτροφικών ψυχανθών & σανοδοτικών ψυχανθών,

καρπών με κέλυφος και

η Ειδική Ενίσχυση Βάμβακος.

Επιπλέον, στις παραπάνω πληρωμές περιλαμβάνεται και συμπληρωματική πληρωμή ενιαίας ενίσχυσης από διορθώσεις και ενίσχυση για γεωργούς νεαρής ηλικίας, του περασμένου έτους.

Τέλος ο κ. Μελάς με ενημέρωσε αναφορικά με το ζήτημα των έντυπων μισθωτηρίων, καθώς αυτά θα γίνονται δεκτά εκτάκτως και για το 2022 στις δηλώσεις καλλιέργειας του ΟΣΔΕ, εφόσον δεν έχει λήξει ακόμη η ισχύς τους, παράλληλα φυσικά με τα ηλεκτρονικά μισθωτήρια.

Τόσο η Κυβέρνηση όσο και οι εποπτευόμενοι φορείς όπως ο ΟΠΕΚΕΠΕ δείχνουν να αντιλαμβάνονται τις ειδικές συνθήκες που δημιουργούνται από το συνδυασμό της πανδημίας με την ενεργειακή κρίση, και σπεύδουν να σταθούν στο πλευρό των δοκιμαζόμενων παραγωγών.

Featured Image