Τι θα πληρωθεί στο πρώτο πακέτο

Ανακοινώσεις αναφέρουν ότι αυτή η εβδομάδα σηματοδοτεί την έναρξη πληρωμών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για ενισχύσεις καλλιεργειών που αφορούν ζαχαρότευτλα, μήλα, βρώσιμα όσπρια, σκληρό σίτου, σπαράγγια, πρωτεϊνούχα κτηνοτροφικά ψυχανθή και σανοδοτικά ψυχανθή, καρπών με κέλυφος και την Ειδική Ενίσχυση Βάμβακος.

Στις 22 ή 23 Μαρτίου θα πληρωθεί η ειδική ενίσχυση στο σιτάρι με 5 ευρώ το στρέμμα. Τυχεροί μέσα στην ατυχία τους οι παραγωγοί σκληρού σίτου γιατί αν και πληρώνονται πρώτοι κατά σειρά, βλέπουν σημαντικά λιγότερα χρήματα από πέρσι, με βάση τις πληροφορίες. Υπενθυμίζεται ότι πέρσι ενισχύθηκαν με περίπου 7,3 ευρώ το στρέμμα.

Αιγοπρόβειο γάλα και «υπόλοιπα» του 2021

Στις 22 και 23 Μαρτίου θα πληρωθεί η Συνδεδεμένη Ενίσχυση Αγροτών και του αιγοπρόβειου γάλακτος. Θα συνεχιστούν οι πληρωμές με τα υπόλοιπα της περσινής ενιαίας ενίσχυσης μαζί με τις ενισχύσεις στα μικρά νησιά του Αιγαίου.

Featured Image

Η Ειδική βάμβακος θα καθυστερήσει για τους χαλαζόπληκτους

Η Ειδική Βάμβακος φαίνεται ότι θα είναι ελαφρώς αυξημένη και πιθανότατα θα κινηθεί πάνω από τα 70 ευρώ το στρέμμα, ενώ πέρσι κινήθηκε στα 67,82 ευρώ το στρέμμα. Όμως, καθυστέρηση θα αντιμετωπίσουν στις πληρωμές τους όσοι καλλιεργητές υπέστησαν ζημιά από το χαλάζι και τις πλημμύρες του καλοκαιριού διότι ο ΕΛΓΑ θα στείλει τις εκτιμήσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ μετά την 25η/3/22, οπότε αναμένονται πληρωμές κοντά στο Πάσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει ακριβής ημερομηνία διότι ο ΕΛΓΑ προβαίνει σε εξατομικευμένες εκτιμήσεις για όσους παραγωγούς αντιμετωπίζουν προβλήματα με το κατώτατο όριο κιλών , όμως σημειώθηκε ειδικά για τους χαλαζόπληκτους ότι η συνδεδεμένη θα καταβληθεί στο ακέραιο υπολογισμένη βάσει δηλωθέντων στρεμμάτων και όχι παραδοθέντων κιλών.

Agrogata