Παρά τα αρχικώς λεγόμενα για καταβολή πριν το Πάσχα, το περίφημο «70άρι» για την Ελιά Καλαμών δεν μπήκε στους λογαριασμούς των παραγωγών ούτε την Μεγάλη Εβδομάδα.

Ένα μήνα μετά τις ανακοινώσεις των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης (Σπ. Λιβανός) και Οικονομικών (Χρ. Σταϊκούρας) ότι θα αποκατασταθεί η αδικία που αφορούσε 9.623 παραγωγούς και 134.462 στρέμματα με ελιές Καλαμών πανελλαδικά, κάτι τέτοιο δεν υλοποιήθηκε ακόμη με τους παραγωγούς να είναι στα… κάγκελα. Οι υποχρεώσεις τρέχουν, η τιμή της Καλαμών είναι ακόμη πολύ χαμηλά και αυτό θα ήταν κάτι που θα τους εξασφάλιζε κάποιους πόρους για να ανταποκριθούν σε μέρος αυτών των υποχρεώσεων.

Σημειωτέον ότι από τους 9.623 παραγωγούς περίπου το 90% αντιστοιχεί στην Αιτωλοακαρνανία (8.278) και το μεγαλύτερος μέρος αυτών στο δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, τόπο καταγωγής του κ. Λιβανού.

Featured Image

Οι πληροφορίες λένε ότι οι παραγωγοί πρέπει να κάνουν ακόμη κάποιες μέρες υπομονή καθώς οι διαδικασίες καθυστερούν αν και φαίνεται ότι μάλλον δεν θα χρειαστεί εκ νέου δήλωση στο ΟΣΔΕ για όσους είναι δικαιούχοι.

Πηγή: Αιχμή