Ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι της των μικτών κλιμακίων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του ΕΦΕΤ, του ΕΛΓΟ της Οικονομικής Αστυνομίας, της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων, του ΣΔΟΕ, της ΓΓ Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή  και των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειών κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Συνολικά από 19/4/2021 έως 3/5/2021 έγιναν 6.673 έλεγχοι και διαπιστώθηκαν 219 παραβάσεις (κυρίως ελληνοποιήσεις)  σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας και σε όλα τα υγειονομικού ενδιαφέροντος σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια. Οι έλεγχοι σε super market και αγορές ήταν δειγματοληπτικοί. Αλλά στις πύλες εισόδου οι έλεγχοι ήταν συνεχείς.

Μάλιστα στον Προμαχώνα, που αποτελεί τη μεγαλύτερη χερσαία πύλη εισόδου της χώρας, για πρώτη φορά είχε εγκατασταθεί κλιμάκιο κτηνιάτρων επί 24ώρου βάσεως με τη συμβολή των ΔΑΟΚ και του ΕΛΓΟ, προκειμένου να γίνεται διασταυρωτικός έλεγχος όλων ανεξαιρέτως των εισερχομένων φορτηγών με ζώα, σφάγια και αυγά και όχι δειγματοληπτικά. Το κλιμάκιο στον Προμαχώνα επισκέφθηκε και η υφυπουργός κ. Φωτεινή Αραμπατζή υπό την εποπτεία της οποίας λειτούργησαν τα μικτά κλιμάκια.

Featured Image

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός ευχαρίστησε την Διεύθυνση και τα στελέχη της κτηνιατρικής υπηρεσίας αλλά και όλους όσους συμμετείχαν στους ελέγχους των μικτών κλιμακίων, με στόχο, όπως τόνισε την προστασία του καταναλωτή αλλά και των Ελλήνων παραγωγών και η διάθεση στην αγορά προϊόντων ποιοτικά ηλεγμένων.

Υπενθυμίζεται ότι την αντίστοιχη περίοδο του 2019 είχαν γίνει περί  τους 500 ελέγχους.