Σε εξέλιξη είναι το σχέδιο των μεσαζόντων που νέμονται την αγορά κρέατος με απώτατο σκοπό να εμποδίσουν την εκτόξευση της τιμής των αρνιών και των κατσικιών.

Όπως καταγγέλλουν στο Agronewsbomb, εκπρόσωποι παραγωγικών, κτηνοτροφικών φορέων, η ζήτηση ιδίως εν όψει του Καθολικού Πάσχα για αρνάκια είναι τεράστια και η έλλειψη των μονάδων επίσης πολλή μεγάλη.

Με αυτά τα δεδομένα αναφέρουν σχετικές πληροφορίες έμποροι και μεσάζοντες έχουν επιδοθεί τους προηγούμενους μήνες σ’ ένα ακατάπαυστο κυνήγι αρνιών και κατσικών τα οποία έχουν αγοράσει σε εξευτελιστικές τιμές από τους στάβλους, τα έχουν καταψύξει και ετοιμάζονται τώρα να τα βγάλουν στην αγορά και το χειρότερο σε τιμές κοντά στα 15 ευρώ το κιλό ενώ ο κτηνοτρόφος τα έχει πληρωθεί 4 και 5 ευρώ το κιλό.

Οι εισαγωγές έχουν πέσει λένε πληροφοριοδότες μας από την αγορά και ενόψει του Καθολικού Πάσχα γίνονται μεγάλες εξαγωγές από την Ελλάδα. Στην χώρα μας σήμερα και ενόψει Πάσχα είναι σε έλλειψη τα μικρά σφάγια (κάτω των 10 κιλών) τα οποία θα πληρωθούν σε χρυσάφι. Περισσότερα αρνιά σήμερα είναι μεγάλου βάρους και αυτά είναι επίσης περιζήτητα.

Featured Image

Το κράτος πρέπει να κάνει σοβαρούς ελέγχους στην αγορά για την πάταξη των ελληνοποιήσεων και επ’ ουδενί να εφαρμόσει την πρόταση των κρεοπωλών για πλαφόν στην τιμή του αρνί, που έγινε ως πρόταση για να μην πάρουν καλά λεφτά για το κρέας οι μονάδες.

Μέσα σε όλα αυτά είχαμε και την παρέμβαση της ΕΔΟΚ (σύντομα θα υπάρχει και άλλη Διεπαγγελματική), μια άστοχη παρέμβαση που δεν βοηθά την κτηνοτροφία και η οποία ανέφερε πως οι τιμές θα πάνε στα 7,5 ευρώ. Η τιμή αυτή έχει καταρριφθεί και γίνονται αγοραπωλησίες πάνω από τα 11 ευρώ το κιλό.

Newsroom Agronewsbomb