Σε συνεχή επικοινωνία, τόσο με τον Υπουργό και τα στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όσο και με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, βρίσκεται ο Τρικαλινός Βουλευτής, Θανάσης Λιούτας, ζητώντας την επίσπευση των διαδικασιών και την όσο το δυνατό ταχύτερη πληρωμή της α’ δόσης των Νέων Αγροτών.

Βάσει των ενημερώσεων που δέχεται ο κ. Λιούτας από το ΥΠΑΑΤ, η πληρωμή αναμένεται για το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Featured Image

Ο Θανάσης Λιούτας τονίζει συνεχώς τη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει για την άμεση καταβολή της πληρωμής στους Νέους Αγρότες, με σκοπό να δοθεί μια σημαντική ανάσα, μέσα σε μια περίοδο που ο πρωτογενής τομέας από άκρη σε άκρη της πατρίδας μας αντιμετωπίζει τις εκτεταμένες συνέπειες της διεθνούς ενεργειακής κρίσης.

Παράλληλα, ο Τρικαλινός Βουλευτής τονίζει ότι προγράμματα όπως των Νέων Αγροτών, το οποίο έχει πολύ υψηλό προϋπολογισμό, ύψους 520 εκατομμυρίων ευρώ, είναι προγράμματα που μπορούν δομικά να ενισχύσουν την πρωτογενή μας παραγωγή, δίνοντας σημαντικά οικονομικά κίνητρα στους νέους γεωργούς μας. «Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, όπως πορευόμαστε: με μεταρρυθμίσεις, με οικονομικά κίνητρα και πάντα με ευρεία στήριξη. Χρειαζόμαστε έναν γερό πρωτογενή τομέα και γι’ αυτό συνεχίζουμε όλοι να δίνουμε έναν μεγάλο αγώνα».