Οι αγορές σιτηρών κατέρρευσαν λόγω απότομα χαμηλότερες τιμές φυτικών ελαίων και μαζική ρευστοποίηση κεφαλαίων στις αγορές μετοχών, ενέργειας και σιτηρών.

Το καλαμπόκι Ιουλίου έκλεισε 18 σεντς χαμηλότερα στα 7,36 δολάρια. Το καλαμπόκι Δεκεμβρίου έκλεισε με πτώση 29 σεντς στα 5,78 δολάρια. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σόγιας Ιουλίου έκλεισαν 51 σεντς στα 15,75 δολάρια, ενώ το συμβόλαιο Νοεμβρίου έκλεισε 79 σεντς χαμηλότερα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του σιταριού έκλεισαν 37 με 52 σεντς χαμηλότερα.

Η σημερινή έκθεση Προόδου Καλλιέργειας του USDA έδειξε ότι οι συνθήκες καλαμποκιού μειώθηκαν κατά 3% σε 64% καλές/εξαιρετικές. Οι βαθμολογίες σόγιας μειώθηκαν κατά 2% στο 63% καλό/άριστο. Οι συνθήκες του ανοιξιάτικου σιταριού είναι στο 66% καλές/άριστες κατά 7% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Τα νούμερα θα πρέπει να είναι υποστηρικτικά για το καλαμπόκι και τη σόγια, αλλά λίγο αρνητικά για τις τιμές του σιταριού αύριο.

Σε εξωτερικές αγορές, το δολάριο ΗΠΑ διαπραγματεύεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 20 ετών. Το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 8,70 δολάρια το βαρέλι και η χρηματιστηριακή αγορά έχει σημειώσει άνοδο από τα χαμηλά της πρώιμης ημέρας και τώρα υποχωρεί μόλις 167 μονάδες.

Στις κτηνοτροφικές αγορές. Τα γουρούνια Αυγούστου έκλεισαν με άνοδο 2,97 $ στα 105,95 $. Τα βοοειδή του Αυγούστου έκλεισαν με πτώση 1,67 $ στα 132,92 $ και οι τροφοδότες Αυγούστου έκλεισαν 1,80 $ στα 172,70 $.

Η ΠΩΛΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΜΕΣ ΣΙΤΗΡΟΥ ΚΑΤΩ ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ: 11:35 Π.Μ.
Οι αγορές καλαμποκιού και σόγιας είναι και πάλι απότομα χαμηλότερες σήμερα, με τις πωλήσεις αμοιβαίων κεφαλαίων να λαμβάνουν τις τιμές κάτω από τη στήριξη του διαγράμματος.

Αυτή την ώρα, το καλαμπόκι Ιουλίου υποχωρεί 19 σεντς. Το καλαμπόκι Δεκεμβρίου υποχωρεί 30 σεντς. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σόγιας Ιουλίου υποχωρούν κατά 37 σεντς. Η σόγια του Νοεμβρίου είναι 73 σεντς χαμηλότερα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σιταριού είναι χαμηλότερα, με το σιτάρι CBOT να υποχωρεί 34 σεντς. Το σιτάρι KC υποχωρεί 36 σεντς και το σιτάρι της Μινεάπολης είναι 35 σεντ χαμηλότερα.

Τρεις κύριοι παράγοντες βομβαρδίζουν τις αγορές καλαμποκιού και σόγιας.

Featured Image

  1. Υπήρξε μια απότομη πτώση στις τιμές του φοινικέλαιου, της canola και του σογιέλαιου. Οι υψηλές τιμές φυτικών ελαίων μείωσαν επιτέλους τη ζήτηση. Τώρα πρέπει να δούμε σε ποιο επίπεδο τιμών θα αρχίσει να βελτιώνεται η ζήτηση. Οι τιμές του σογιέλαιου έχουν πλέον μειωθεί κατά 35% από τα υψηλά που καταγράφηκαν στις αρχές Μαΐου.
  2. Η Κίνα ακύρωσε μερικές (πέντε έως οκτώ φορτία) ακριβές παλιές αποστολές σόγιας.
  3. Υπήρξε μαζική ρευστοποίηση αμοιβαίων κεφαλαίων καθώς η χρηματιστηριακή αγορά, η αγορά αργού πετρελαίου και οι αγορές σιτηρών κινήθηκαν απότομα χαμηλότερα σε μια «ημέρα κινδύνου».

Στην κτηνοτροφική αγορά, τα χοιρίδια Αυγούστου αυξήθηκαν 2,65 $ στα 105,62 $. Τα βοοειδή του Αυγούστου υποχωρούν 1,00 δολάρια στα 133,60 δολάρια και οι ταΐστρες Αυγούστου υποχωρούν κατά 65 σεντς στα 173,85 δολάρια.

Στις εξωτερικές αγορές, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 9,20 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό χρηματιστήριο βρίσκεται υπό πίεση και πάλι με τον S&P 500 να υποχωρεί 56 μονάδες και τον Dow να υποχωρεί 560 μονάδες.

Το καλαμπόκι Ιουλίου υποχώρησε 19 σεντς. Το καλαμπόκι Δεκεμβρίου υποχώρησε 25 σεντς. Η σόγια Ιουλίου διαπραγματεύεται 38 σεντς χαμηλότερα και η σόγια του Νοεμβρίου υποχωρεί 46 σεντς. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σιταριού είναι 3 έως 15 σεντς χαμηλότερα.

Το κλειδί που πρέπει να παρακολουθήσετε στην έκθεση προόδου καλλιέργειας USDA σήμερα θα είναι οι συνθήκες καλλιέργειας. Ψάχνω για τις βαθμολογίες τόσο του καλαμποκιού όσο και της σόγιας για να κινηθούν 1% έως 2% χαμηλότερα.

Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων Dalian στην Κίνα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης καλαμποκιού και σόγιας είναι χαμηλότερα. Στο χρηματιστήριο Matif στην Ευρώπη, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σιταριού είναι 18 σεντς ανά μπουσέλ χαμηλότερα στα 11,12 δολάρια.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των ζώων είναι υψηλότερα σήμερα το πρωί. Τα γουρούνια Αυγούστου αυξήθηκαν κατά 32 σεντς στα 103,30 δολάρια. Τα βοοειδή του Αυγούστου αυξήθηκαν κατά 7 σεντς στα 134,62 δολάρια και οι ταΐστρες Αυγούστου αυξήθηκαν 1,65 δολάρια στα 176,22 δολάρια.

Στις αρχές της συναλλαγής, το χρηματιστήριο των ΗΠΑ είναι χαμηλότερο με τον Dow να υποχωρεί 488 μονάδες και το δολάριο ΗΠΑ είναι υψηλότερο. Οι τιμές του αργού πετρελαίου είναι απότομα χαμηλότερες τώρα κάτω από τα 4 δολάρια το βαρέλι.

Σε όλο τον κόσμο στο χρηματιστήριο, η Κίνα υποχωρεί 0,1%. Η Ιαπωνία σημειώνει άνοδο 1,1%. Οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχωρούν κατά 1,9%.