Ασάφεια και επιστροφή στο παρελθόν η απάντηση του Υπουργού ΑΑ&Τ στην Eπίκαιρη Eρώτηση για το #ΟΣΔΕ.
Με έκδηλο εκνευρισμό, την “μπάλα στην εξέδρα” και “γι’ όλα φταίει η περίοδος 2015-2019”, ο Υπουργός ΑΑ&Τ δεν έδωσε καμία ουσιαστική απάντηση στην Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσα για τη διάλυση του #ΟΠΕΚΕΠΕ, την προετοιμασία της νέας #ΚΑΠ και τις πληρωμές των ενισχύσεων.

Επί της ουσίας για την υπόθεση ΟΣΔΕ, ο Υπουργός δεν έδωσε καμία απάντηση. Δεν απάντησε ούτε για το τι θα γίνει με τα νέα δικαιώματα της νέας προγραμματικής περιόδου, ούτε με το #πρασίνισμα, ούτε με τα #οικολογικά σχήματα.
Δεν απάντησε για το ποια είναι τελικά η προετοιμασία που έχει κάνει το Υπουργείο μέχρι τώρα και θα αφήσει στην επόμενη κυβέρνηση, ούτε για το αν θα πάει σε απευθείας #αναθέσεις ή θα το αφήσει κι αυτό κενό να το παραλάβει η νέα κυβέρνηση, ένα ακόμη “ραντεβού στα τυφλά” δηλαδή.

Πέρα από την αναφορά του Υπουργού ότι «γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια, ότι σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια έχουμε βεβαίως και το κανονιστικό πλαίσιο για τη νέα ΚΑΠ και ότι αυτή τη στιγμή γίνονται εφαρμοστικές διατάξεις και ετοιμάζεται η νέα δήλωση ΟΣΔΕ, η οποία θα είναι έτοιμη στο τέλος Μαρτίου» η οποία μάλλον μάς ανησυχεί με την ασάφεια της, έτερον ουδέν.

Ο κόσμος δεν περιμένει μια συζήτηση για το παρελθόν. Όλα αυτά έχουν κριθεί και θα κριθούν και στις επόμενες εκλογές, οι οποίες είναι κοντά.
Δεν μας είπατε κουβέντα για το αν θα εκδοθούν και δεν μας είπατε κουβέντα για το πότε είναι οι τίτλοι δικαιωμάτων της νέας ΚΑΠ. Ποιος δουλεύει για να βγάλει νέους τίτλους δικαιωμάτων; Έχουμε μπει στη νέα ΚΑΠ. Σε λίγες ημέρες θεωρητικά θα έπρεπε να ξεκινάει η υποβολή, δηλαδή να ανοίξει το σύστημα για τις υποβολές δηλώσεων ΟΣΔΕ στις καινούργιες.
Τι θα κάνουν οι παραγωγοί με τα οικολογικά σχήματα;

Featured Image

Για την αναφορά του Υπουργού στην «πολύ μεγάλη μεταρρύθμιση», της μεταφοράς των δηλώσεων ΟΣΔΕ στο gov.gr, να του υπενθυμίσουμε ότι το ΟΣΔΕ ήταν στη δημόσια πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ και είχε έναν τεχνικό σύμβουλο. Η Κυβέρνηση το πήγε σε μια άλλη δημόσια πλατφόρμα και άλλαξε τεχνικό σύμβουλο. Που είναι η μεγάλη #μεταρρύθμιση; Ότι άλλαξε τεχνικό σύμβουλο;

Όσο δε για τον έλεγχο της πολλαπλής που έγινε στον ΟΠΕΚΕΠΕ επί των ημερών της #ΝΔ, αναδείχθηκε από αυτόν ένα πραγματικό “μπάχαλο”. Τέλος, σε ό,τι αφορά στο πρόστιμο των 165 εκατ. ευρώ το οποίο ο #Υπουργός ανέφερε ότι αφορά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, να τον ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με τον Οριζόντιο Κοινοτικό Κανονισμό, τα πρόστιμα επιβάλλονται από την ΕΕ στις θέσεις προϋπολογισμού των τελευταίων 2 ετών και συνεπώς, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χρεωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τις παραλείψεις της διακυβέρνησης της ΝΔ.

Αντίθετα, υπενθύμισε ότι το 2017 άλλαξε ο ορισμός του βοσκότοπου με τον κανονισμό #omnibus και στη χώρα επιστράφηκαν 440 εκατ. ευρώ παλιά πρόστιμα!
Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφερε πίσω στην χώρα 440 εκατ. ευρώ, ενώ η σημερινή Κυβέρνηση μάς έχει χρεώσει μέχρι τώρα με επιπλέον 600 εκατ. ευρώ πρόστιμα.

Εδώ το βίντεο από τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης

Featured Image