h Σε επικίνδυνους ατραπούς έχει εισέλθει η εγχώρια αιγοπροβατοτροφία, που εδώ και μια τετραετία βλέπει τον πληθυσμό των ζώων και τις κτηνοτροφικές μονάδες να ελαχιστοποιούνται. Η τακτική των μεγάλων να πατώσουν τις τιμές στο γάλα πριν αρκετά χρόνια και για μεγάλο διάστημα έβγαλε εκτός επαγγέλματος χιλιάδες κτηνοτρόφους.

Η σημερινή αύξηση των ζωοτροφών και η απουσία πραγματικής ενίσχυσης από το κράτος των μονάδων, φέρνει νέες απώλειες στα κοπάδια. Όλο αυτό, σε συνδυασμό με τον υποσιτισμό των ζώων λόγω ακρίβειας και αδυναμίας των παραγωγών, ελαχιστοποιεί τις αποδόσεις σε γάλα.

Ειδικά στο πρόβειο και στο γίδινο γίνεται σφαγή στην αγορά και οι αγοραστές ψάχνουν ανά την Ελλάδα ήδη για να κλείσουν συμφωνίες. Ο περιορισμός διαθεσιμότητας της πρώτης ύλης, υπάρχει κίνδυνος, αν συνεχιστεί επί μακρόν ακόμα, να έχει κι άλλες συνέπειες.

Featured Image

Ποιες είναι αυτές; Το να χαθούν σε πρώτη φάση ράφια και αγορές στο εξωτερικό και εν τέλει να αποδυναμωθεί το δυνατό χαρτί της χώρας μας η Φέτα. Απέναντι σε όλα αυτά το κράτος και οι αρμόδιοι δεν κάνουν, παρά ελάχιστα πράγματα.

Newsroom Agronewsbomb