Η Ιαπωνία κλήθηκε να παράσχει εξηγήσεις για τους λόγους που οι πρόσφατες αποστολές φράουλας στην Ταϊβάν έχουν μολυνθεί με υπερβολικά επίπεδα υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων, δήλωσε την σήμερα, 29/3/2022, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων της Ταϊβάν (FDA).

H Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων της Ταϊβάν (FDA) στην τελευταία εβδομαδιαία έκθεσή της που αφορά τις εισαγωγές τροφίμων κατώτερης ποιότητας είπε ότι εννέα αποστολές φρέσκων φραουλών από την Ιαπωνία -συνολικού βάρους 341,74 κιλών – απέτυχαν να περάσουν τους ελέγχους φυτοφαρμάκων στο τελωνείο της Ταϊβάν την περασμένη εβδομάδα.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο πρόβλημα είχε εμφανιστεί ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο σύμφωνα με την FDA που αναφέρει ότι έκτοτε έπρεπε να επιστρέψει ή να καταστρέψει 35 αποστολές φράουλες από την Ιαπωνία και ήδη από τον Φεβρουάριο προσπάθησε  να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ελέγχοντας κάθε αποστολή φράουλας από την Ιαπωνία, και θα συνεχίσει να το κάνει για τους επόμενους τέσσερις μήνες.

Η FDA, ωστόσο, ζήτησε επίσης από την Ιαπωνία να παράσχει γραπτές εξηγήσεις για τα υψηλά επίπεδα φυτοφαρμάκων που βρέθηκαν στις αποστολές φράουλας της στην Ταϊβάν, δήλωσε  αξιωματούχος του FDA, σύμφωνα με το πρακτορείο CAN και η απάντηση από την Ιαπωνία θα πρέπει να έρθει έως  τις 6 Μαΐου και  θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει τα σχέδια της Ιαπωνίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος, είπε ο Hsiao.

Featured Image

Εάν η Ιαπωνία θέλει να αυξήσει το επιτρεπόμενο επίπεδο υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στις εξαγωγές φράουλας της στην Ταϊβάν, θα πρέπει να υποβάλει αίτημα στην FDA, ο οποίος στη συνέχεια θα αναθέσει μια επιτροπή να εξετάσει την πρόταση, είπε ο Hsiao.

Εν τω μεταξύ, η FDA ανέφερε επίσης σήμερα υπερβολικά επίπεδα υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων σε έξι άλλες πρόσφατες εισαγωγές τροφίμων, όπως φρέσκα νεκταρίνια από τη Χιλή, αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι από την Κίνα και φρέσκο ​​σέλινο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως αναφέρεται σε δημοσίευση του focustaiwan.tw hiang από τους CHui-chun and Lee Hsin-Yin.

Agrogata