Σύντομα συμπληρώνεται ένα ολόκληρο έτος από την υποβολή των ΑΕΕ – ΟΣΔΕ του 2022 και έχουν συσσωρευτεί πλήθος ανεκτέλεστων πράξεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε βάρος των παραγωγών της χώρας.

Παρακάτω περιγράφονται επιγραμματικά προβλήματα έως και σήμερα έναντι των πληρωμών:

Featured Image

  1. Δεν έχουν Παραχθεί Τίτλοι – Πράξεις Προσδιορισμού Νέων Δικαιωμάτων τόσο για την Αξία όσο και για την Τιμή, για Όσους υπέβαλαν αίτηση στο Εθνικό Απόθεμα το 2022.
  2. Δεν έχουν Πληρωθεί – Νέα Δικαιώματα σε Γεωργούς και Κτηνοτρόφους που υπέβαλαν αίτηση στο Εθνικό Απόθεμα το 2022.
  3. Δεν έχουν Παραχθεί Τίτλοι – Πράξεις Προσδιορισμού των Δικαιωμάτων του 2022 τόσο για την Αξία όσο και για την Τιμή, για Όλους Όσους υποβάλουν κάθε Έτος ΑΕΕ. Υπάρχουν ηλεκτρονικά στην ΑΕΕ αλλά όχι ΣΤΗΝ Καρτέλα Αγρότη.
  4. Δεν έχουν Ελεγχθεί οι Διοικητικές Πράξεις των ΑΕΕ 2022 που πραγματοποίησαν οι Παραγωγοί.
  5. Δεν έχουν Ετοιμαστεί τα Πορίσματα των Ελέγχων που πραγματοποίησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ για το 2022.
  6. Δεν έχουν Ολοκληρωθεί οι Μεταβιβάσεις Δικαιωμάτων του 2022.
  7. Δεν έχουν Εξετάσει συνεπώς δεν έχουν πληρώσει τις Επικαλύψεις Αγροτεμαχίων για το 2022 …!!!
  8. Δεν έχει Πληρωθεί η Εξισωτική Αποζημίωση για τις Βοσκοτοπικές Εκτάσεις.
  9. Δεν έχουν Πληρώσει μέχρι και σήμερα τη Μείωση Ρύπανση Νερού από Γεωργική Δραστηριότητα… Μόνο το 2021 καθυστέρησε η Πληρωμή.
  10. Δεν έχουν Πληρώσει μέχρι και σήμερα το σύνολο των Συνδεδεμένων Ενισχύσεων.
  11. Δημιουργούν μεγάλη ανασφάλεια καθώς χρειάζεται συνεχής έλεγχος από όλα τα ΚΥΔ για να διαπιστώσουν αν έχουν Πληρωθεί Ορθά και ΟΛΟΙ οι παραγωγοί κάθε είδους ενίσχυση, καθώς σχεδόν ΠΑΝΤΑ υπάρχουν Λάθη.
  12. Έχουν κάνει λάθη σε αρκετές περιπτώσεις στο Είδος των Δικαιωμάτων
  13. Έχουν κάνει λάθη σε αρκετές περιπτώσεις στα Δικαιώματα – Διπλά σε κάποιους.
    Πρώτη φορά έχει καθυστέρηση τόσο πολύ η έναρξη των ΑΕΕ – ΟΣΔΕ και έως και σήμερα οι πληροφορίες διαχέονται μέσα από τα ΜΜΕ και ΌΧΙ Επίσημα όπως θα όφειλε. Γνωρίζοντας τις απαιτήσεις της Νέας ΚΑΠ το μέλλον φαίνεται πλέον ΔΥΣΟΊΟΝΟ…
  • Όταν αργείς να ξεκινήσεις κάτι τότε σίγουρα θα αργήσεις και να το τελειώσεις. Φυσικά με τις Οικονομικές Συνέπειες να βαραίνουν τους Παραγωγούς που θα διαπιστώνουν χρονοκαθυστέρηση στις πληρωμές τους στο Άμεσο Μέλλον.

Στα Χωριά μας λένε πρώτα τελειώνεις μια δουλειά και μετά ξεκινάς την επόμενη. Με τόσα συσσωρευμένα προβλήματα από το 2022, με τόση καθυστέρηση για την έναρξη για το 2023, με άγνωστο το περιβάλλον του Νέου ΟΣΔΕ σύντομα όλοι θα σηκώσουν τα ΧΕΡΙΑ Ψηλά …!!!

Featured Image