Αναστάτωση έχει προκληθεί στη βόρεια Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Agronewsbomb, καθώς παραγωγοί καλούνται σε έλεγχο από τις αρμόδιες Αρχές για τις επιδοτήσεις κι όπως φαίνεται, σε πολλές περιπτώσεις, δεν έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται σε τέτοιο είδους ελέγχους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο συγκεκριμένος έλεγχος αφορά στα έτη 2021 έως 2023, αν ευσταθούν όσα μας μετέφεραν αγρότες, από τους οποίους οι αρμόδιοι ζητούν να προσκομίσουν τίτλους κυριότητας σε ενοικιαζόμενα χωράφια, κάτι που -όπως ισχυρίζονται- τους βάζει σε μεγάλη ταλαιπωρία.

Όπως τονίζουν αγρότες έχουν όλα τα αποδεικτικά πως νοικιάζουν τα αγροτεμάχια, όπως τις καταβολές π.χ. των ενοικίων, τα ενοικιαστήρια κ.λπ., αλλά στον έλεγχο τους ζητείται να προσκομίσουν τίτλο του ιδιοκτήτη, κάτι που… περιπλέκει όπως αναφέρουν την κατάσταση, ειδικά σε περιπτώσεις αγροτεμαχίων, που δεν έχουν γίνει αποδοχές κληρονομιάς ή που οι αρχικοί ιδιοκτήτες έχουν αποβιώσει και έχουν περάσει σε κληρονόμους, όπως άλλωστε γίνεται σε μεγάλο βαθμό στη βόρεια Ελλάδα λόγω του πολυτεμαχισμού της ιδιοκτησίας.

Σε τέτοιες περιπτώσεις στο παρελθόν αν οι αγρότες δεν προσκόμιζαν τα στοιχεία που τους ζητήθηκαν, τιμωρήθηκαν με ποινή, παρακράτηση ποσών επιδοτήσεων κ.λπ., με αποτέλεσμα να πάρουν όσα χρήματα δικαιούνται μετά από πολλά έτη.

Featured Image

Η περίπτωση αυτή θυμίζει έντονα εκείνη του ΑΤΑΚ και της υποχρεωτικής αναγραφής που είχε φέρει αναστάτωση σε περιοχές με μπλεγμένα ιδιοκτησιακά καθεστώτα.

Για το θέμα, που ανέκυψε την περασμένη Τετάρτη, όπως αναφέρουν πληροφορίες μας, καθώς τότε πήραν τα πρώτα e mails κάποιοι αγρότες, έχουν επιληφθεί αγροτικοί σύλλογοι, ζητώντας συναντήσεις από βδομάδα στο ΥπΑΑΤ.

Το ζήτημα φαίνεται να αφορά σύμφωνα με αναφορές αγροτών, δεκάδες παραγωγούς σε μια περιοχή, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχει κι αλλού το συγκεκριμένο ζήτημα.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image