Featured Image

Κάτω από τα 9 ευρώ διαπραγματεύεται πλέον το καλό ελαιόλαδο ακόμα σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμα και στην Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με αναφορές παραγωγών ο ζεστός καιρός έχει κάνει τα δέντρα σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου και πρωτίστως της Κρήτης να ανθοφορήσουν πολύ πριν την ώρα τους, γεγονός που μόνο καλό δεν είναι.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο Agronewsbomb ο διαχειριστής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πετρίνας Λακωνίας, κ. Παναγιώτης Πουλάκος: “τελευταία έχει πέσει πολύ η ζήτηση για ελαιόλαδο και γενικώς δεν κινείται τίποτα στην αγορά, ιδιαίτερα από το εξωτερικό. Φαίνεται ότι από το εμπόριο τηρείται μια στάση αναμονής για να δουν πώς θα εξελιχθεί η ανθοφορία και μετέπειτα η καρπόδεση. Πάντως στην περιοχή μας λόγω της έλλειψης ουσιαστικά κρύου και χειμώνα γενικώς, τα δέντρα έχουν προχωρήσει αρκετά και υπάρχει φόβος για ζημιές, αν χαλάσει ο καιρός μετέπειτα. Σε σχέση με το εμπόριο πάλι πρέπει να πούμε πως πριν από ένα μήνα περίπου κάναμε μια δημοπρασία, μας πρόσφεραν τιμή 9,03 στο ελαιόλαδο, αλλά δεν δεχτήκαμε να πουλήσουμε. Στις αρχές Μαρτίου θα επανέλθουμε. Υπάρχει κι άλλος συνεταιρισμός που έκανε το ίδιο με εμάς και δεν έδωσε το προϊόν με τέτοια τιμή. Φέτος είχαμε μόλις 180 τόνους παραγωγή ελαιολάδου, εκ των οποίων τώρα έχουμε λίγο πάνω από 100. Γενικά δεν υπάρχει ελαιόλαδο”.

Featured Image

Στην Κρήτη, σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Ελαικομικών Δήμων (ΣΕΔΗΚ), οι τιμές μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα για το ελαιόλαδο έπαιζαν στα 8,70 μέχρι 9,20 ευρώ το κιλό.

Newsroom Agronewsbomb