Η Αιγυπτιακή Ασφαλιστική Ομοσπονδία αναμένει ότι η αγροτική παραγωγικότητα θα μειωθεί κατά περίπου 20% έως το 2025, λόγω της μείωσης των ροών του νερού στον ποταμό Νείλο, όπως προέβλεπαν οι Αιγύπτιοι ειδικοί στους υδάτινους πόρους στις μελέτες τους.

Οι μελέτες βασίστηκαν σε μαθηματικά μοντέλα για να σχεδιάσουν 9 σενάρια, που αντιπροσωπεύουν ένα πλήρες φάσμα των επιπτώσεων των κλιματικών αλλαγών στον ποταμό Νείλο. ρυθμός ροής μετά το 2045, ενώ τα σενάρια δείχνουν Το υπόλοιπο μειώθηκε σε διάφορους βαθμούς.

Η Αιγυπτιακή Ασφαλιστική Ομοσπονδία ανέμενε στην εβδομαδιαία σύνοδό της ότι οι αλλαγές στη ζήτηση νερού για τη γεωργία θα συμπέσουν με αυτές τις αλλαγές στη δομή των καλλιεργειών και την αναμενόμενη απόδοση των καλλιεργειών, καθώς αυξάνεται η ανάγκη των καλλιεργειών για μεγαλύτερη ποσότητα νερού.

Επεσήμανε ότι οι οικονομικές απώλειες της καλλιέργειας σιταριού που προκλήθηκαν από το κύμα κακοκαιρίας της καταιγίδας του Δράκου στην Αίγυπτο το 2020 ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής υπολογίζονται σε περίπου 630 εκατομμύρια λίρες, ενώ η ποσότητα της παραγωγής που χάθηκε ως αποτέλεσμα της κακοκαιρίας Το κύμα υπολογίζεται σε 138 χιλιάδες τόνους περίπου, ενώ το μέγεθος της καλλιέργειας σιταριού υπολογίζεται σε 138 χιλιάδες τόνους περίπου.

Ανέφερε ότι η Αίγυπτος κατέλαβε την πρώτη θέση στον κόσμο στην παραγωγή ελιάς το 2018, με ποσότητα παραγωγής που εκτιμάται σε περίπου 1.084 χιλιάδες τόνους, και λόγω κλιματικών αλλαγών, κατέλαβε τη δεύτερη θέση μετά την Ισπανία, με ποσότητα παραγωγής που εκτιμάται σε περίπου 981 χιλιάδες τόνους, με μέση παραγωγικότητα 4,8 τόνους/στρέμμα.

Featured Image

Ενώ το μέγεθος των οικονομικών απωλειών της ελαιοκαλλιέργειας που προκλήθηκαν από το κύμα κακοκαιρίας της καταιγίδας του Δράκου στην Αίγυπτο ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής το 2020 υπολογίστηκε σε περίπου 7,6 δισεκατομμύρια λίρες και το ποσό της παραγωγής που χάθηκε ως αποτέλεσμα της κακοκαιρίας κύμα υπολογίστηκε περίπου στους 582,75 χιλ. τόνους, με μέση παραγωγικότητα 2,21 τόνους/στρέμμα, που… Αυτό σημαίνει απώλειες 50,7% του όγκου παραγωγής του προηγούμενου έτους.

Το μέγεθος των απωλειών της ελαιοκαλλιέργειας το 2021 λόγω της κλιματικής αλλαγής, της ξαφνικής αύξησης της θερμοκρασίας και των ισχυρών κυμάτων ανέμου κατά την ανθοφορία και τη δύση υπολογίστηκε σε περίπου 812 χιλιάδες τόνους, εκτιμάται σε περίπου 13,8 δισεκατομμύρια λίρες, με μέση παραγωγικότητα 1,3 τόνους /στρέμμα, που σημαίνει απώλειες 70% του όγκου παραγωγής το 2019.

Τα αποτελέσματα του Κέντρου Αγροτικών Ερευνών, σε συνεργασία με διάφορα μέρη που ασχολούνται με την κλιματική αλλαγή, έδειξαν ότι τα αποτελέσματα μακροπρόθεσμων προβλέψεων με χρήση μοντέλων προσομοίωσης και διάφορα σενάρια κλιματικής αλλαγής υποδεικνύουν ότι οι κλιματικές αλλαγές και η άνοδος των επιφανειακών θερμοκρασιών της Γης που προκαλούν θα είναι αρνητικά επηρεάζουν την παραγωγικότητα πολλών αιγυπτιακών γεωργικών καλλιεργειών και προκαλούν σοβαρές ελλείψεις στην τροφική αλυσίδα.

Πηγή: almalnews.com

Featured Image