You are currently viewing Βγήκε εγκύκλιος ΟΠΕΚΕΠΕ για βιολογικά, ολοταχώς για πληρωμή

Βγήκε εγκύκλιος ΟΠΕΚΕΠΕ για βιολογικά, ολοταχώς για πληρωμή

Πρώτα θα πληρωθούν βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, λένε οι πληροφορίες.

Για την έκδοση της παρούσης εγκυκλίου οδηγιών για τις διαδικασίες έγκρισης δαπάνης της Παρέμβασης Π3-70-2.1, ελήφθη υπ΄όψιν το θεσμικό πλαίσιο που αναφέρεται στην υπ΄αριθμ. 2563/251850/23-08-2024 απόφαση του Υπουργού και του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Καθορισμός πλαισίου εφαρμογής της Παρέμβασης Π3-70-2.1 – «Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους (νεοεισερχόμενοι στη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία)», του άρθρου 70 «Περιβαλλοντικές, κλιματικές και άλλες δεσμεύσεις διαχείρισης» του Κανονισμού (ΕΕ) 2021/2115 του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΣΣ ΚΑΠ) της περιόδου 2023-2027», όπως τροποποιημένη κάθε φορά ισχύει.

Για τη λήψη της κατ’ έτος ενίσχυσης της Παρέμβασης, οι δικαιούχοι υποβάλλουν αίτηση πληρωμής μέσω της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ) εντός προθεσμίας όπως προβλέπεται στην σχετική εγκύκλιο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., στο πλαίσιο δράσης της Παρέμβασης Π3-70-2.1 με αναφορά στον κωδικό παράλληλης δράσης ανά ενταγμένο στη δράση αγροτεμάχιο ή ζωική εκμετάλλευση.

Επιτόπιοι έλεγχοι πληρωμής

  1. Φορέας διεξαγωγής των επιτόπιων ελέγχων είναι ο ΟΠΕΚΕΠΕ.
  2. Σκοπός των ελέγχων είναι η μέτρηση των εκτάσεων/αριθμού ζώων και η επαλήθευση όσων εκ των ελάχιστων απαιτήσεων διατήρησης, των κριτηρίων επιλεξιμότητας, των δεσμεύσεων και άλλων υποχρεώσεων που συνδέονται με την έκταση και το ζωικό κεφάλαιο που έχει δηλωθεί από τον δικαιούχο στο πλαίσιο της εν λόγω Παρέμβασης δεν ελέγχονται με μηχανογραφικό/διασταυρωτικό έλεγχο και δύναται να ελεγχθούν επιτοπίως.
  3. Η επιλεξιμότητα των αγροτεμαχίων επαληθεύεται με κάθε πρόσφορο μέσο. Η εν λόγω επαλήθευση περιλαμβάνει επίσης επαλήθευση της καλλιέργειας, κατά περίπτωση. Για τον σκοπό αυτό, ζητούνται, εάν χρειάζεται, συμπληρωματικά αποδεικτικά στοιχεία.
  4. Οι επιτόπιοι έλεγχοι διενεργούνται από ελεγκτές διαφορετικούς αυτών που διενεργούν τους διοικητικούς ελέγχους.

Δείτε όλη την εγκύκλιο

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%A6%CE%A8%CE%9946%CE%A8%CE%A7%CE%9E%CE%A7-7%CE%A9%CE%93?inline=true

Newsroom Agronewsbomb