Το Agronewsbomb πρώτο είχε γράψει για το monitoring και τις επιπτώσεις του σε όλη την Ελλαδα.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ζητά από χιλιάδες παραγωγούς και στην Κρήτη να βρουν τις συντεταγμένες των αγροτεμαχίων τους και να τις “ανεβάσουν” στην εφαρμογή του Οργανισμού, αλλιώς θα χάσουν τις επιδοτήσεις.

«Τι άλλο θα ακούσουμε ακόμα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ», διερωτώνται χιλιάδες παραγωγοί στην Κρήτη, που την περίοδο αυτή έκπληκτοι ακούνε από τους συνεταιριστές ότι οι αρμόδιοι του φορέα τούς ζητούν να μεταβούν οι ίδιοι στις περιουσίες τους και μέσω συγκεκριμένης εφαρμογής στο “έξυπνο” κινητό τους, να “φωτογραφίσουν” τις συντεταγμένες των τεμαχίων τους, για τα οποία λαμβάνουν τις επιδοτήσεις τους, και να τις στείλουν στη συνέχεια στο σύστημα ΟΣΔΕ, μέσω δορυφόρου, διαφορετικά ο Οργανισμός δεν μπορεί στους χάρτες του να εντοπίσει τα τεμάχια.

Και όλα αυτά, εν μέσω σφοδρής “θαλασσοταραχής”, με τον προηγούμενο πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Ευάγγελο Σημανδράκο να ετοιμάζεται για την ερχόμενη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου να περάσει την πόρτα της αρμόδιας πταισματοδίκη Αθηνών, μετά από “κλήση υπόπτου” που έλαβε ο ίδιος, προκειμένου να ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για το γενικότερο μπάχαλο και το άγριο “τσεκούρωμα” των επιδοτήσεων!

Δεν πιστεύουν τι ακούνε χιλιάδες αγρότες της Κρήτης το τελευταίο διάστημα, στο άκουσμα της τραγελαφικής αυτής απαίτησης από τους αρμόδιους του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μιλώντας στο neakriti.gr χθες, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εμπάρου και μέλος της διοίκησης της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου Γιώργος Περογιαννάκης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αυτές τoυ neakriti.gr, λέγοντας πως ειδικά στην Έμπαρο, που οι δικαιούχοι των ενισχύσεων είναι ηλικιωμένοι σε ένα ποσοστό πάνω από 80%, επικρατεί μεγάλη αναστάτωση και προβληματισμός.

«Μα, είναι δυνατόν να ζητούν από τους αγρότες να πάνε οι ίδιοι με τα κινητά τους και να καταγράψουν τις περιουσίες τους, απειλώντας τους ότι στην αντίθετη περίπτωση δε θα πάρουν ενισχύσεις; Και όχι μόνο για τους ηλικιωμένους, αλλά ειδικά για τους ηλικιωμένους, αυτό το πράγμα είναι αδύνατο, αφού δεν ξέρουν οι περισσότεροι άνθρωποι να χρησιμοποιήσουν τέτοια εργαλεία. Και πάρα πολλοί δεν έχουν ούτε τα “έξυπνα” κινητά που απαιτούνται. Έλεος δηλαδή!».

Featured Image

Ο συνεταιριστής, μάλιστα, κάνει λόγο για μία ακόμα γκάφα του ΟΠΕΚΕΠΕ, που έρχεται να προστεθεί στις τόσες γκάφες που έχουν αποκαλυφθεί και έχουν μετατρέψει τον αγροτικό χώρο σε… καζάνι που βράζει.

«Με όλα αυτά, πραγματικά ο αγροτικός κόσμος θα εκραγεί. Θα βγει στους δρόμους και θα γίνει σύντομα. Δεν αντέχουν άλλο οι παραγωγοί με την κατάσταση αυτή», σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εμπάρου και στέλεχος της νέας διοίκησης της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου.

Μάλιστα, όπως λέει, θα θέσει το θέμα αυτό στη σημερινή συνεδρίαση της νεοεκλεγείσας διοίκησης της ΕΑΣΗ, που θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί με διάφορα θέματα, αλλά με κυρίαρχο αυτό της εξυγίανσης της οργάνωσης.

«Στα λοιπά θέματα θα θέσω το ζήτημα αυτό και θα ζητήσω από τη διοίκηση της Ένωσης να πάρουμε θέση και να βγούμε προς τα έξω για την υπόθεση αυτή. Θέλω να πιστεύω ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα πάρει πίσω αυτή του την οδηγία», σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εμπάρου.

Καταλήγοντας, ο συνεταιριστής ξεκαθαρίζει ότι οι αγρότες δεν είναι διατεθειμένοι να μπουν σε τέτοιες περιπέτειες.

«Δε γνωρίζουν να το κάνουν. Ενώ υπάρχουν και εκείνοι που αναφέρουν πως θα αναθέσουν σε κάποιον μηχανικό να κάνει αυτή τη δουλειά, πληρώνοντάς τον φυσικά αδρά. Και τους λέω, «εσείς που έχετε να πληρώσετε θα πληρώσετε. Εγώ που δεν έχω, δηλαδή, τι θα πρέπει να κάνω; Μα, είναι λογικές αυτές;».

Featured Image