Τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών άρχισαν να βγάζουν από σήμερα οι αγρότες στον κάμπο της Καρδίτσας, δίνοντας το σύνθημα κλιμάκωσης του αγώνα, ο οποίος πλέον έχει λάβει τον χαρακτήρα της επιβίωσης μετά τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες από την κακοκαιρία «Ντάνιελ».

Οι αγρότες στον Παλαμά και σε άλλες περιοχές άρχισαν να βγάζουν τα πρώτα τρακτέρ στις πλατείες και σε άλλα σημεία συγκέντρωσης, υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση που έλαβαν οι εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων στη μαζική σύσκεψη που συγκάλεσε τις προηγούμενες ημέρες η ΕΟΑΣΚ.

Μέσα από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους εντός των ημερών, με έξοδο των τρακτέρ στο δρόμο, κάτι που θα αποφασιστεί σε νέα σύσκεψη. Παράλληλα η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, διοργανώνει Πανελλαδική σύσκεψη την επόμενη Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας – Λάρισας στις 12 το μεσημέρι για τον πανελλαδικό συντονισμό των κινητοποιήσεων.

Σε επίπεδο Ν. Καρδίτσας και Θεσσαλίας συνολικότερα, η κατάσταση είναι η πιο δύσκολη των τελευταίων δεκαετιών. Οι καταστροφικές πλημμύρες προκάλεσαν ανεπανόρθωτες ζημίες ότι μόνο για φέτος, αλλά και για τα επόμενα χρόνια σε χωράφια, εξοπλισμό- πάγιο κεφάλαιο, νέες και αποθηκευμένες παραγωγές.

Featured Image

Σε δήλωσή του στον «Νέο Αγώνα» ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ κ. Κώστας Τζέλλας τόνισε ότι οι αγρότες στέλνουν το μήνυμα πως θα παλέψουν για την επιβίωση τους, για να σταθούν ξανά στα πόδια τους και να μείνουν στον τόπο τους. Κάλεσε τους συναδέλφους τους να βγάλουν μαζικά τα τρακτέρ στους δρόμους ώστε να ασκηθεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πίεση στην κυβέρνηση για να δώσει λύσεις στα διαχρονικά προβλήματα που έχουν οξυνθεί σε τεράστιο βαθμό μετά τις πλημμύρες.

Φυσικά στις τάξεις τους αγροτικού κινήματος μεταξύ άλλων κυριαρχούν τα αιτήματα της πλήρους αποζημίωσης στο 100% για όλα τα είδη των ζημιών, η εισοδηματική κάλυψη των αγροτών που δεν μπορούν να καλλιεργήσουν, η αντιπλημμυρική – αρδευτική θωράκιση του Νομού με ολοκληρωμένα δημόσια έργα.

Πηγή: Νέος Αγών

Featured Image