Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τα τρακτέρ τους την Κυριακή 9 Ιούνη, την μέρα των ευρωεκλογών, διοργανώνουν οι αγρότες της Αγιάς Λάρισας και καλούν σε μαζική συμμετοχή στις κάλπες για να «μαυριστούν» η κυβέρνηση και η ΚΑΠ της ΕΕ.

Καλούν σε στήριξη όσων είναι στο πλευρό των αγροτών όλο το διάστημα του αγώνα τους. Τα τρακτέρ θα παραταχθούν στις δυο άκρες του δρόμου χωρίς να παρακωλύουν την διέλευση και την εκλογική διαδικασία.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε ομόφωνα σε σύσκεψη που διοργάνωσαν αγροτικοί σύλλογοι και συνεταιρισμοί της επαρχίας Αγιάς.

Οργή επικρατεί στους αγρότες της Αγίας Λάρισας καθώς η κυβέρνηση και ο ΕΛΓΑ δεν αναγνωρίζουν τις ζημιές στις δενδροκαλλιέργειες επί «Ντάνιελ» αν και ο δήμος είναι πλημμυρόπληκτος. Οργή και για το γεγονός ότι την Τετάρτη αντιμετωπίστηκαν με τα ΜΑΤ όταν θέλησαν να εισέλθουν σε ανοιχτή κυβερνητική εκδήλωση παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λ. Αυγενάκη.

Featured Image

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι και Συνεταιρισμοί της Αγιάς, κατήγγειλαν την καταστολή από τις αστυνομικές δυνάμεις και τον εμπαιγμό της κυβέρνησης σε ανακοίνωση αναφέρουν μεταξύ άλλων πως «καταγγέλουμε τον αυθαίρετο, άδικο και αδιανόητο αποκλεισμό του Δήμου Αγιάς από τις αποζημιώσεις για τις καταστροφικές πλημμύρες. Πραγματοποιήσαμε τεράστια μαζικά συλλαλητήρια με όλους τους φορείς της Αγιάς στο πλευρό μας. Αν δεν υπήρχε πρόβλημα δεν θα υπήρχε μαζικότητα, αγανάκτηση και οργή για την αδιαφορία και τον εμπαιγμό από την πλευρά της Κυβέρνησης.

Ρωτάμε τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, την ηγεσία του Υπουργείου και του ΕΛΓΑ σε ποια δεδομένα ακριβώς στηρίζουν τον αυθαίρετο αποκλεισμό της Αγιάς από τις αποζημιώσεις και αν μπορούν να αντικρούσουν την πραγματικότητα, τον φάκελο, τις φωτογραφίες, τα βίντεο από τις πλημμύρες που έχουμε στείλει και δώσει ιδιοχείρως και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό στην συνάντηση της 11ης Μαρτίου που πραγματοποίησε με τους αγρότες των μπλόκων της Θεσσαλίας.

Στην Αγιά η ενότητα μας σαν μια γροθιά, η αποφασιστικότητα μας, οι μαζικές κινητοποιήσεις μας δεν πρόκειται να σταματήσουν και δεν θα δεχτούμε την πρωτοφανή αδικία. Θα διεκδικήσουμε την ικανοποίηση του αιτήματος μας και θα το καταφέρουμε επειδή είναι δίκαιο και αυταπόδεικτο».

Πηγή: 902.gr

Featured Image