Μειωμένη παραγωγή βαμβακιού φέτος κατά 20% πανελλαδικά και 30% στη Θεσσαλία βλέπει λίγες μέρες πριν ανοίξει η εκκοκκιστική περίοδος ο πρώην προϊστάμενος του Κέντρου Ποιοτικού Ελέγχου και Ταξινόμησης Βάμβακος Καρδίτσας, Μοχάμεντ Νταράουσε, επιβεβαιώνοντας όσα έγραψε προ ημερών το Agronewsbomb.

Μιλώντας στο Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας ο κ. Νταράουσε ανέφερε ότι από επιτόπιες επισκέψεις σε Παλαμά και Φάρσαλα διαπίστωσε πως ο παρατεταμένος καύσωνας φέτος έκανε ζημιά στα βαμβακόφυτα, καθώς πέφτουν καρύδια ή ανοίγουν “καραμέλα”, χωρίς βάρος και ελάχιστη ίνα.

Πέρα από ποσοτική θα είναι και ποιοτική η ζημιά, σημείωσε και την απέδωσε , πέρα από τον καύσωνα και στον κακής ποιότητας σπόρο αφού τα περισσότερα σπορόκεντρα βρίσκονται στις περιοχές που πλημμύρισαν πέρυσι από τις θεομηνίες.

Featured Image

Τέλος σημείωσε πως δεν υπάρχει σχέδιο για το ελληνικό βαμβάκι και ήδη το Βραζιλιάνικο το εκτοπίζει από τις αγορές της Τουρκίας και της Αιγύπτου, ενώ ανέφερε πως με αυτές τις τιμές αν ο παραγωγός δεν βγάζει 500 κιλά το στρέμμα “μπαίνει μέσα”

Δείτε σχετικό βίντεο

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image