Εκ του μη… όντος το θέμα με τα 87 εκατ. ευρώ όπως έχει γράψει άλλωστε το Agronewsbomb. Πρόκειται για αναπορρόφητα ποσά, που προκύπτουν κάθε χρόνο.

Μια περίπτωση υπάρχει να δοθούν κάποια χρήματα εξ αυτών για τυχόν ενστάσεις παραγωγών που θα δικαιωθούν.

“Τα υπολειπόμενα 87 εκατ. ευρώ που αναφέρετε πράγματι δεν καταβλήθηκαν, αλλά οι πληρωμές του 2023 έχουν ολοκληρωθεί. Τα 19 εκατ. ευρώ εξ αυτών αφορούσαν την ειδική ενίσχυση βάμβακος. 11 συνδεδεμένα καθεστώτα δεν δηλώθηκαν ή δικαιούνταν. Από τη βασική ενίσχυση δεν πληρώθηκαν 43 εκατ. εξαιτίας του ότι δεν πληρούσαν κριτήριο ενεργού γεωργού ή αφορούσε ποσά κάτω των 250 ευρώ ή δεν υπέβαλαν ΟΣΔΕ, ενώ τα 14 είτε λόγω μη ενεργοποίησης είτε λόγω ποινών μετά από ελέγχους δεν πληρώθηκαν. Τυχόν διορθώσεις ή συμπληρωματικές πληρωμές μετά από ενστάσεις θα πληρωθούν ενδεχομένως”, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Τσιάρας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού ΝΔ νομού Σερρών της ΝΔ Φωτεινής Αραμπατζή.

Featured Image

“Ένας πιστοποιημένος οργανισμός πρέπει να λειτουργεί με διαφάνεια και δικαιοσύνη, γι’ αυτό το λόγο άλλωστε ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει τεθεί σε επιτήρηση. Αυτή είναι η ελάχιστη υποχρέωσή μας απέναντι στους αγρότες. Στις 15 Οκτωβρίου πιστώθηκαν 14 εκατ. σε 54 χιλιάδες αγρότες περίπου ως εκκαθάριση για 2023. Είναι μια λογιστική τακτοποίηση, όντως 1,799 δις ευρώ έχουν δοθεί”, σημείωσε ο κ. Τσιάρας, τονίζοντας όλα τα προηγούμενα έτη υπήρχαν αποκλίσεις σε σχέση με τα χρήματα που υπήρχαν σε σχέση με χρήματα που δόθηκαν.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image