Οι περισσότεροι καλλιεργητές ανησυχούν για την παραγωγή και την διάθεση των προϊόντων τους στην αγορά και αν θα έχουν σύμμαχο τον καιρό.

Όπως όμως αποκαλύπτει ο Γιώργος Μπαϊράμης υπεύθυνος επικοινωνίας Λουτρά Πόζαρ, ενίοτε δημιουργούνται και άλλου είδους προβλήματα.

Όσοι έχουν ορεινά κεράσια έχουν και έναν δεύτερο πονοκέφαλο. Τους κλέφτες των κερασιών, που είναι ασύλληπτοι, γιατί επιδράμουν ξαφνικά και φεύγουν αθόρυβα.

Ο κ. Μπαϊράμης αφηγείται την ιστορία ενός καλλιεργητή που έβλεπε τις κερασιές του λεηλατημένες και κατεστραμμένες. Σκέφτηκε ότι δεν είχε κάποιον γείτονα ή συγχωριανό τόσο εχθρικό για να του προκαλεί τέτοια ζημιά. Έτσι αποφάσισε να τοποθετήσει μια κάμερα το χωράφι του και σύντομα ανακάλυψε τον κλέφτη των κερασιών.

Featured Image

Μια αρκούδα, μάλλον έφηβη, η οποία ανακάλυψε τον ”κήπο των επίγειων απολαύσεων” και αποκάρπιζε τα δέντρα του με χειρουργική ακρίβεια.

Το φαινόμενο είναι συχνό και οι αγρότες για να γλυτώσουν τις σοδειές τους τοποθετούν ηχοσυστήματα, που θα κρατούν μακριά τα ζώα. Ωστόσο, οι αρκούδες έχουν εξοικειωθεί με τους ήχους και τα κουδούνια, οπότε συνεχίζουν ανενόχλητες την δική τους ”συγκομιδή”.

Πηγή: ertnews.gr

Featured Image