Υπάρχουν και παραγωγοί που έκαναν μόνοι τους δωρεάν τη δήλωση ΟΣΔΕ του 2023, με αποτέλεσμα είτε να μην δηλώσουν καθόλου τα οικολογικά σχήματα κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην πληρωθούν, είτε δεν πληρώθηκαν και καθόλου την ενιαία. Τώρα οι συγκεκριμένοι περιμένουν να ανοίξουν οι διορθώσεις στις δηλώσεις του 2023.

Πίσω πάει το ΟΣΔΕ η αποχώρηση Αυγενάκη, στον αέρα οι επιδοτήσεις

Με το… βλέμμα στην πλατεία Βάθης και τους νέους ενοίκους, παραμένουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ αναφορικά με το άνοιγμα του ΟΣΔΕ για διορθώσεις του 2023, αλλά και τις νέες δηλώσεις, έτους 2024.

Featured Image

Κάποιες πληροφορίες ήθελαν το ΟΣΔΕ να ανοίγει εξ ολοκλήρου σύμφωνα με σχετική ενημέρωση προς τα ΚΥΔ στις 23 Ιουνίου, ωστόσο, οι εξελίξεις φαίνεται πως δικαιώνουν το Agronewsbomb, που εδώ και ημέρες έγραψε, πως η αποχώρηση Αυγενάκη από το ΥπΑΑΤ, ενδέχεται να πάει πίσω χρονικά το άνοιγμα του συστήματος, το οποίο κάποιοι αναφέρουν πως σχετίζεται και με την επιτήρηση από την ΕΕ, αφού φέρεται να υπάρχουν παρατηρήσεις.

Ο νέος ΥπΑΑΤ λοιπόν κ. Κώστας Τσιάρας καλείται να επιλέξει πώς θα γίνει τεχνικά το άνοιγμα του ΟΣΔΕ, από τη στιγμή που υπάρχει και ο διαγκωνισμός των ιδιωτών, που εμπλέκονται στο έργο, ενώ ζήτημα είναι αν οι δηλώσεις θα γίνουν μέσω gov.gr. καθώς όλα αυτά τα χρόνια το… εγχείρημα, είχε πολλά αδύνατα σημεία.

Οι περιστάσεις απαιτούν μάλιστα γρήγορες αποφάσεις καθώς φτάσαμε καλοκαίρι και κανείς δεν θέλει να επαναληφθούν οι περσινές καταστάσεις.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image