Ενημέρωση από τη Διαρκή Επιτροπή Συνεταιρισμών Αργολίδας.

Στα 0,46€/kg τα ΜΕΡΛΙΝ και 0,40€/kg τα πορτοκάλια χυμοποίησης.

Τεράστια ζήτηση επικρατεί την τελευταία εβδομάδα στην ευρωπαϊκή αγορά νωπών εσπεριδοειδών και πορτοκαλιών χυμοποίησης λόγω των γνωστών προβλημάτων στην Φλόριντα των ΗΠΑ.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από την συγκομιδή εσπεριδοειδών στην Αργολίδα που συνεχίζεται με εντατικότατους ρυθμούς και τις προβλέψεις έμπειρων συνεταιριστών που αναφέρουν ότι με τον ρυθμό που κινείται η ζήτηση τις τελευταίες ημέρες, «τον Φεβρουάριο δεν θα υπάρχει πορτοκάλι ούτε για να φάμε».

Featured Image

Ενδεικτικό των παραπάνω είναι ότι την τρέχουσα εβδομάδα οι τιμές παραγωγού στην Ισπανία για τα ΝΑΒΕΛ είναι από 0,39 έως 0,46€/kg, για τα LANE LATE 0,46 – 0,56€/kg. (precioscitricos_Boletín 695) και για τα πορτοκάλια χυμοποίησης από 0,30- 0,40€/kg. (valenciafruits_Lonja de Córdoba_9.1.24).

Η ταραχή που επικρατεί σε μια ελάχιστη μειοψηφία μήπως και οι παραγωγοί εσπεριδοειδών ξυπνήσουν και καταλάβουν ότι το πορτοκάλι είναι «χρυσός», είναι πλέον εμφανής, καθώς με κάθε τρόπο προσπαθούν να σπείρουν τον πανικό και την απογοήτευση.

Καθόλου δεν τους απασχολεί βεβαίως το γεγονός ότι με τις αναφορές που κάνουν να μειωθεί η τιμή των πορτοκαλιών εξαγωγής στα 25 λεπτά μικτά, θα μπουν πρώτα «λουκέτα στα χωράφια».

Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ (ΔΕΣΑ) συστήνει στους παραγωγούς να «διαβάζουν πίσω από τις γραμμές» για να καταλαβαίνουν τις προθέσεις και τα κίνητρα όσων ομιλούν για το πορτοκάλι, διότι κυκλοφορούν και «παπαγαλάκια».

Featured Image