Δεκάδες χιλιάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι κατά κύριο επάγγελμα αναμένουν αυτή την περίοδο την επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου για το έτος 2023, όπως έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Αν και κάποιες… φήμες όπως αποδείχθηκαν ήθελαν την πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων με τα 76 εκατ. ευρώ να πραγματοποιείται ακόμα και την περασμένη εβδομάδα, καθώς η ΚΥΑ υπεγράφη και δημοσιεύτηκε και σε ΦΕΚ, εντούτοις επιστροφή δεν έγινε, όπως άλλωστε είχε γράψει το Agronewsbomb.

Τι γίνεται από δω και πέρα; Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την Δευτέρα ήταν προγραμματισμένο να αποστείλει ο… ΟΠΕΚΕΠΕ τη λίστα με τους παραγωγούς που πληρούν τα κριτήρια στην ΑΑΔΕ, ώστε να αρχίσει η διαδικασία η τελική για την πληρωμή. Αν όντως λοιπόν οι πληροφορίες αυτές ευσταθούν και ο ΟΠΕΚΕΠΕ απέστειλε την λίστα στην ΑΑΔΕ, τότε είμαστε σε καλό δρόμο, δηλαδή πολύ κοντά σε πληρωμή. Αν η λίστα ωστόσο δεν έχει φύγει ακόμα (επί τούτου δεν υπάρχει μέχρι ώρας κάποια πληροφορία από τη Δομοκού), τότε υπάρχει καθυστέρηση και απαιτείται εκ νέου υπομονή από τους παραγωγούς.

Featured Image

Σημειωτέον ότι οι σχέσεις των δυο πλευρών (ΥπΑΑΤ – ΟΠΕΚΕΠΕ) είναι αυτή την περίοδο… κάτι παραπάνω από ψυχροπολεμικές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται… ενώ και οι μόνοι που δεν φταίνε είναι οι παραγωγοί…

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image