Χριστίνα Σταρακά από την έκθεση FOOD EXPO 2024: Απαιτούνται ουσιαστικές πολιτικές στήριξης για την ενδυνάμωση της περιφερειακής ανάπτυξης και την ενίσχυση του αγροδιατροφικού τομέα.

Επίσκεψη στην έκθεση Food Expo 2024 που άνοιξε τις πύλες της το Σάββατο 09/03 και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 11/03, πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και συνυπεύθυνη του ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστίνα Σταρακά.

Εκεί βρέθηκε στο πλευρό του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ μαζί με άλλους βουλευτές και στελέχη του κόμματος και όλοι μαζί είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν αρκετά περίπτερα της κορυφαίας έκθεσης του αγροδιατροφικού τομέα, να πληροφορηθούν τις τελευταίες εξελίξεις των σχετιζόμενων κλάδων και να συνομιλήσουν με επαγγελματίες και εκπροσώπους του χώρου.

Featured Image

Σε δηλώσεις της, η Χριστίνα Σταρακά ανέφερε: «Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει διαχρονικά και θα συνεχίζει να στηρίζει τους παραγωγούς και τις εκθέσεις που προάγουν την ανάπτυξη και την οικονομία του τόπου μας. O κλάδος της αγροτικής παραγωγής και των τροφίμων αποτελεί εξαλλου ένα ζωντανό κομμάτι της ελληνικής οικονομίας, που έμεινε όρθιος στις αλλεπάλληλες κρίσεις και στους κλυδωνισμούς. Δυστυχώς με την κυβέρνηση Μητσοτάκη οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι εγκαταλείπονται και απαξιώνονται συνεχώς, αντί να αποτελούν την κορυφή στην πυραμίδα της οικονομικής μας πολιτικής.

Την ίδια στιγμή, ο αγροδιατροφικός τομέας βρίσκεται σε απόγνωση. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και η ακρίβεια, σε συνδυασμό με τον πληθωρισμό και τα υψηλά κόστη ενέργειας και παραγωγής, κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Η κοινωνία και η χώρα έχουν ανάγκη τον ισχυρό αγροδιατροφικό τομέα, τη δυναμική περιφερειακή ανάπτυξη και ουσιαστικές πολιτικές στήριξης. Την ίδια στιγμή, θα πρέπει να δοθεί έμφαση και στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και της διασύνδεσης της αγροτικής παραγωγής με τον τουρισμό, παράγοντες οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν αποτελεσματικά στην περαιτέρω αγροτική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου».