Τι λέει ο Δημήτρης Ντογκούλης.

Μέχρι 26 Οκτωβρίου αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των αγροτών τα ποσά που αντιστοιχούν στην προκαταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης, ενώ παράλληλα έχει δοθεί εντολή στο Υπουργείο Οικονομικών να πιστωθεί και η επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου για το 2023 στους αγρότες, ανέφερε μιλώντας στο “Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδας Δημήτρης Ντογκούλης.

Επίσης από τις 14.500 αιτήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της κρατικής αρωγής για αποζημίωση με τα πρώτα 2.000 ευρώ για το έγγειο κεφάλαιο, ένα ποσοστό της τάξης του 15 με 20% έχει πληρωθεί, ενώ υπάρχουν και 2,200 αιτήσεις από κτηνοτροφικές μονάδες που θα λάβουν μέχρι 4.000 ευρώ ως πρώτη αποζημίωση.

Featured Image

Ακόμη ανέφερε ότι μέχρι 20 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το υπόλοιπο της Ενιαίας, μειωμένο όμως από τα χρήματα από αντιστοιχούν στα οικολογικά σχήματα, τα οποία τελικά θα συμπληρωθούν φέτος από 1η Νοεμβρίου και μετά, ενώ μέχρι τέλη Νοεμβρίου θα δοθούν τα χρήματα των αγροπεριβαλλοντικών (νιτρρύπανση, βιολογική, κομφούζιο κλπ).

Τέλος οι προκαταβολές των αποζημιώσεων δηλαδή τα 140 ευρώ στο βαμβάκι, τα 110 στο καλαμπόκι και τα 500 ευρώ το στρέμμα στη βιομηχανική τομάτα κ.λπ. θα δοθούν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

https://www.youtube.com/embed/QYQIbLVgwds

Πηγή: thessaliatv.gr

Featured Image