Στο ΥπΑΑΤ παραπέμπει με απάντησή του στη βουλή για το μείζον θέμα του ΑΤΑΚ το υπουργείο Οικονομικών.
Δείτε τι απαντά
ΘΕΜΑ: Σχετικά με την με αριθ. πρωτ. 2591/18-07-2025 αναφορά
Σε απάντηση της με αριθ. πρωτ. 2591/18-07-2025 αναφοράς, που κατέθεσε ο ανωτέρω Βουλευτής, σας γνωρίζουμε ότι αρμόδιο να σας απαντήσει, στα ειδικότερα θέματα, που τίθενται, είναι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, που είναι και συναποδέκτης αυτής.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ
OIKONOMIΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ
“Σας διαβιβάζω την κοινή επιστολή που υπογράφουν ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών και όλοι οι Δήμαρχοι του Νομού Σερρών, με την οποία εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την αντικειμενική αδυναμία εφαρμογής του ΑΤΑΚ στις δηλώσεις ΟΣΔΕ σε μεγάλο μέρος των αγροτεμαχίων της περιοχής. Όπως επισημαίνεται, λόγω της έλλειψης αναδασμών, της μη ολοκλήρωσης του Κτηματολογίου, της πολυδιάσπασης ιδιοκτησιών και άλλων πρακτικών δυσκολιών, εκτιμάται ότι έως και το 50% των δηλώσεων κινδυνεύει να μην υποβληθεί, με συνέπεια τη μαζική απώλεια ενισχύσεων και σοβαρές επιπτώσεις στην αγροτική οικονομία του νομού.
Ζητούνται ρεαλιστικές λύσεις, όπως η προσωρινή αποδοχή δηλώσεων χωρίς ΑΤΑΚ, η αναγνώριση της τοπικής αγροτικής πραγματικότητας και η ελαστική εφαρμογή του μέτρου. Παρακαλώ να με ενημερώσετε για τις ενέργειές σας σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής”, ανέφερε στην ερώτησή του ο Θ. Λεονταρίδης.
Άρα το ΥπΑΑΤ γιατί δεν παρεμβαίνει να λύσει το θέμα, που έχει φτάσει μέχρι τον πρωθυπουργό, διερωτώνται οι παραγωγοί…
Η απάντηση Πιερρακάκη εδώ