Ανοδικές οι τάσεις στις τιμές του ελαιολάδου με την ζήτηση να επανέρχεται σε υψηλά επίπεδα.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στην εγχώρια αγορά του ελαιολάδου με την μεγάλη δημοπρασία του Συνεταιρισμού Παλαιοπαναγιάς Λακωνίας να δίνει ώθηση.

Για παράδειγμα στο Βλαχιώτη Λακωνία σε νέα ανακοίνωση του ελαιοτριβείου Βλάχου – Κολοκούρη τονίζονται τα ακόλουθα: “Το ελαιοτριβείο Π. Κολοκούρη – Γ. Βλάχου στο βλαχιωτη Λακωνίας ανακοινώνει νέα τιμή για το ελαιόλαδο στα 9,87 χωρίς οξυμέτρηση και πληρωμή αυθημερόν καθαρή τιμή ανά κιλό, και 9,74 + ΦΠΑ 13% ελαιόλαδο από Καλαμών, δηλαδή 11,00 ευρώ για άλλους 30 τόνους”.

Featured Image

Όπως μας αναφέρουν πάντως παραγωγοί από διάφορες περιοχές, τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκαν προσπάθειες εμπόρων να πάρουν προϊόν με χαμηλότερες τιμές από εκείνες του τέλους Δεκεμβρίου σε Πελοπόννησο, Κρήτη και αλλού και συγκεκριμένα σε τιμές κάτω από τα 9 ευρώ το κιλό.

Σημειώνεται ότι στην Κρήτη δυο διαγωνισμοί κηρύχθηκαν άγονοι πρόσφατα. Πρώτα του Συνεταιρισμού Ζάκρου που αρνήθηκε τιμή 9,55 ευρώ το κιλό και μετέπειτα του Συνεταιρισμού Επισκοπής στο Ηράκλειο, που επίσης έβγαλε σε πώληση 28 τόνους, αλλά δεν έδωσε το προϊόν.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image