Η Syngenta Group απέσυρε την αίτηση της για μια αρχική δημόσια προσφορά ύψους 9 δισ. δολ. στη Σαγκάη σε ένα νέο πλήγμα για τις αγορές της Κίνας μετά την απόφαση της Alibaba Group Holding Ltd. αυτή την εβδομάδα να ακυρώσει την εισαγωγή του εφοδιαστικού της βραχίονα, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Ο κινεζικός κολοσσός σπόρων και φυτοφαρμάκων “θα εξετάσει την επανέναρξη της διαδικασία για την εισαγωγή του, είτε στην Κίνα ή σε κάποιο άλλο διεθνές χρηματιστήριο, όταν οι συνθήκες θα είναι οι κατάλληλες”, αναφέρει η Syngenta σε ανακοίνωση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.

Αναφέρει επίσης ότι “θα εξετάσει εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης”.

Η Syngenta είχε υποβάλει το αίτημα της για IPO στο χρηματοοικονομικό κέντρο της Κίνας το 2021.

Featured Image

Η απόφαση της Syngenta είναι μια περαιτέρω απόδειξη των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι κινεζικές αγορές καθώς η μακροχρόνια κρίση στην αγορά των ακινήτων συνεχίζει να επιβαρύνει την κινεζική οικονομία και ενώ διατηρούνται οι αποπληθωριστικές πιέσεις και οι γεωπολιτικές εντάσεις, σημειώνει το Blooomberg.

Ο δείκτης CSI 300 των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης διολίσθησε κοντά σε χαμηλά πέντε ετών τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ από το υψηλό του 2021 χάνει 39%. Την ίδια στιγμή, οι αγορές σε ΗΠΑ και Ευρώπη σκαρφάλωσαν σε νέα υψηλά.

Πηγή: capital.gr

Featured Image