Προτεραιότητα η εξωστρέφεια για επιχειρήσεις και προϊόντα…

Διερευνητική συνάντηση στο Επιμελητήριο Ηλείας με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θ. Βασιλόπουλου.

«Επιδιώκουμε κάθε μορφής συνεργασία που θα δημιουργήσει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις εξωστρέφειας για τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα του τόπου μας» επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος έπειτα από την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ηλείας για τις επικείμενες δράσεις με το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο- Αθήνας.

Featured Image

Στην πρώτη αυτή συνάντηση παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Ελληνοιταλικού Επιμελητηρίου Αθηνών Παναγιώτη Βαμβακάρη, του προέδρου Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστα Νικολούτσου και του νέου δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Άρη Παναγιωτόπουλου διατυπώθηκαν απόψεις και προτάσεις για το πλαίσιο των δράσεων που μπορούν να αναπτυχθούν( και λόγω της Αφής Ολυμπιακής φλόγας στις 16 Απριλίου 2024) καθώς και ευρύτερα με επιχειρηματικές συνεργασίες με την Περιφέρεια Καλαβρίας στη νότια Ιταλία. Προτεραιότητα της Περιφέρειας παραμένει η προώθηση των ποιοτικών προϊόντων σε ποιοτικές αγορές όπως αυτές του Ιταλικού νότου μέσα από διασυνοριακά προγράμματα για τα οποία ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνοιταλικού Επιμελητηρίου Αθηνών τόνισε πως «η καινούρια προγραμματική περίοδος 2024-2027 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναδεικνύει τη στρατηγική σημασία των περιοχών της Ηλείας με την αντίστοιχη της Νότιας Ιταλίας (Μεγάλης Ελλάδας), σε διάφορους τομείς επιχειρηματικότητας και πολιτισμού».

Πρέπει να τονιστεί ότι η παρουσία του κ Βαμβακάρη στην Ηλεία και οι επαφές που πραγματοποίησε τελευταία εντάσσονταν στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης που είναι στα σκαριά και την συνεργασία που αναπτύσσει με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τους Δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και το Επιμελητήριο Ηλείας για την περίοδο 2024-2027.